Web Analytics

Prima ședință a Coaliției de guvernare după revocarea ministrului Sănătăţii

de | 19.04.2021 09:39 | Actualitate, Politica si Administratie

Coaliţia de guvernare urmează să se reunească, luni, în prima şedinţă de la revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

Premierul Florin Cîţu a decis, miercuri, revocarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu. El a anunţat iniţial că interimatul va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna, însă acesta a refuzat. Ulterior, prim-ministrul a preluat el interimatul la conducerea Ministerului Sănătăţii.

CITEȘTE ȘI: ORDINUL ASISTENȚILOR MEDICALI – EVENIMENT DE SUCCES PENTRU SĂNĂTATEA ARGEȘENILOR

Liderii USR PLUS au criticat decizia de revocare din funcţie a lui Vlad Voiculescu luată de premierul Cîţu, susţinând că a fost unilaterală. Ei au solicitat o întrunire de urgenţă a coaliţiei de guvernare pentru a discuta despre retragerea încrederii prim-ministrului Florin Cîţu.

La rândul lor, liderii PNL şi UDMR au arătat că nu există altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie şi au subliniat că USR PLUS trebuie să facă o nouă propunere de ministru al Sănătăţii. De asemenea, aceştia au spus că Florin Cîţu nu mai are susținerea lor politică pentru funcţia de prim-ministru.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că trebuie să mai treacă un timp până la o reuniune a coaliţiei de guvernare, pentru că nu este bine să se poarte discuţii „la cald”. În aceeaşi zi, vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a făcut apel la colegii de coaliţie pentru o discuţie calmă în perioada următoare.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii