Prima mare măgărie din mandatul „generalului” Titi Tudosoiu

de | 2.11.2014 21:15 | Dezvăluiri

# O profă de nota 6,40 s-a pricopsit cu catedra de la Colegiul Brătianu a şefului ISJ # Primul indiciu al blatului: postul a fost afișat ca disponibil cu doar 6 zile înainte de începerea anului școlar   # Profesoara de sport de nota 6,40 e Marin Georgiana Mădălina, o fostă înotătoare de loc 10 la Campionatul Național de Seniori și Juniori desfășurat la Hunedoara în 2009 # Spre comparaţie, profesori cu note de 7 sau 8 la concursul de titularizare au fost trimişi să predea la ţară, la Cocu, Nucșoara sau Ciomăgești

De mai bine de doi ani, de când se află la cârma Inspectoratului Şcolar, mai întâi ca inspector general adjunct şi, începând din această vară, ca inspector şcolar general, Dumitru Tudosoiu nu mai poate preda la clasă, astfel că, o mare parte din orele de sport pe care era titular la Colegiul „I.C. Brătianu” au fost scoase la concurs pentru a fi ocupate de un cadru didactic suplinitor. Numai că, în loc să fie trecute pe lista cu posturi pentru primele etape ale mişcării de personal din vară, orele „generalului” au devenit „disponibile” pe listele Inspectoratului abia începând cu 6 septembrie, fiind astfel ocupate la etapa de suplinire din 9 septembrie, adică fix cu şase zile înainte de începerea anului şcolar. Ba, mai mult, postul respectiv a fost ocupat de o profesoară debutantă, care a obţinut la concursul de Titularizare o notă de doar 6,4.

Post la promoţie, în centrul Piteştiului, pentru un candidat cu notă modestă

Lista cu posturile pentru şedinţa publică de repartiţie a posturilor din data de 9 septembrie, în care apar ca disponibile pentru suplinire şi cele 12 ore de sport ale inspectorului general Dumitru Tudosoiu (11 ore trunchi comun şi o oră opţional), alături de posturile altor doi inspectori de specialitate şi ale câtorva directori de şcoli, este postată chiar pe pagina oficială a Inspectoratului Şcolar şi datată 6 septembrie a.c. Scoaterea la concurs a orelor „generalului” abia la finalul etapelor mişcării de personal didactic n-ar fi mare lucru, dacă postul ar fi fost repartizat unui dascăl de nota 10 sau măcar 9 la examenul de Titularizare, ţinând cont că e vorba de un post în Piteşti şi într-un liceu de renume, cum e Colegiul „I.C. Brătianu”. Doar că, după cum ne informează chiar site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, ocupanta postului la promoţie oferit de Inspectorat pe ultima sută de metri, se numeşte Marin Georgiana Mădălina şi e o profesoară debutantă, care nu a mai lucrat până acum în învăţământ. Ba mai mult, aceasta a obţinut la concursul de Titularizare din vara acestui an nota 6,4. Din câte am mai putut afla, profesoara Marin Georgiana Mădălina a fost înotătoare de performanţă şi a ocupat un loc 10 la Campionatul Naţional de Seniori şi Juniori de la Hunedoara, în 2009.
Despre repartiţia posturilor didactice din acest an  mai putem adăuga că numeroşi profesori de sport care au obţinut la concursul de Titularizare note de 8 sau 9 au fost repartizaţi, conform site-ului oficial al Ministerului Educaţiei, pe la Suseni, Oarja, Ştefăneşti, Topoloveni sau Costeşti. Ba chiar a existat şi o situaţie în care un candidat cu nota 9 la Titularizare a luat un post la Hârtieşti, compus din ore la două şcoli. Cât despre dascălii care au obţinut 8 sau 7 la disciplina educaţie fizică, aceştia au fost trimişi să predea la ţară, în comune precum Cocu, Corbi, Băbana, Ciomăgeşti, Mozăceni, Mălureni, Nucşoara sau Răteşti. Asta în timp ce un post în centrul municipiului reşedinţă de judeţ şi fix la cel mai bun liceu din Argeş s-a obţinut destul de uşor, cu nota 6,4 la concurs. E corect? Deloc.

„Generalul” Tudosoiu: „Credeţi-mă că nici nu ştiu cine e acolo. Ştiu doar că e o femeie, o doamnă profesoară”

Ce are de spus inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu despre această situaţie bizară, în care postul său de la „Brătianu” a fost ocupat de o profesoară cu nota 6.4 la concursul de Titularizare? Ei bine, „generalul” susţine că toate orele disponibile în unităţile şcolare din Argeş au fost scoase la concurs pe 4 august a.c, cu excepţia cazurilor în care reconfirmarea directorilor în funcţii nu era certă, tocmai aceste ore fiind scoase la concurs pe ultima sută de metri. „Toate orele au fost scoase pe 4 august, în mişcare de personal. Colegilor mei nu le venea să creadă. Le-am spus că din partea mea au transparenţă totală, adică nu m-am ferit. Despre orele mele de la Brătianu le-am spus: «Eu îmi opresc obligaţia de normă de 2-4 ore, restul scoteţi-le la concurs să se vadă». Atât că se specifică catedră rezervată. Nu poate să vină un titular să îmi ocupe mie postul. Şi credeţi-mă că nici nu ştiu cine e acolo. Ştiu doar că e o femeie, o doamnă profesoară. Dar nu ştiu cum o cheamă, pe unde a mai predat. Nu ştiu ce grad are, nu ştiu cine e. S-a dus în şedinţă. Dacă a avut dreptul legal să le ia, le-a luat”, ne-a precizat inspectorul general Tudosoiu.
Iustina HARCO-BURCEA

 

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii