Web Analytics

Prima cafteală din acest an. Colaboratoarele primăriţei din Ştefăneşti s-au bătut din nou

de | 24.01.2019 13:16 | Dezvăluiri

# Încăierarea s-a lăsat cu sânge și cu bocete, iar poliția a luat declarații atât Laviniei Năstase, directoarea Centrului Cultural, cât și Luizei Dobrescu, consilierul personal al primăriței Ioana Jenica Dumitru

Lavinia Năstase, directoarea Centrului Cultural, și Luiza Dobrescu, consiliera primăriței Jenica Dumitru, au fost protagonistele unui nou scandal de pomină, petrecut luni pe holurile Primăriei Ștefănești. Încăierarea a fost cu finalizare, în sensul că Lavinia a ieșit șifonată din disputa cu consiliera primăriței, care e și practicantă de kick-boxing. A venit poliția, apoi presa, așa cum îi șade bine unui stabiliment de nesănătate mintală, cum a devenit în ultima perioadă Primăria Ștefănești. Motivul „iritării” Laviniei Năstase ar fi fost acela că angajații Centrului Cultural nu și-au primit salariile la timp și de aici până la scandal nu a mai fost decât o scânteie. Alte surse vorbesc de faptul că managera Centrului ar fi cerut 4.000 lei, costul unor cursuri de specializare pe care vrea să le urmeze, iar Consiliul Local ar avea ezitări în a băga un asemenea proiect pe ordinea de zi. Așa cum v-ați obișnuit, primărița a fost total depășită de situație, având rol de figurantă, însă asta deja nu mai e o știre, având în vedere ce se tot întâmplă de vreun an de zile pe holurile și în birourile Primăriei Ștefănești. Nimic nou sub soare, fiecare dintre cele două combatante dă vina pe cealaltă. Vă punem în oglindă declarațiile lor, urmând să decideți dv. cine are dreptate. În privința primăriței, după ce inițial a negat că ar fi existat o asemenea bătaie, deși polițiștii erau chiar la ea în birou și luau declarații atât Laviniei Năstase, cât și Luizei Dobrescu, a revenit apoi, realizând probabil că se face de râs și mai tare dacă neagă total incidentul. Aveți și declarația ei, la final.

„M-am strâmbat la ea și m-a bătut din nou. E a cincea oară când mă bate”

Lavinia Năstase: „Astăzi (luni, 21.01.2019, n.red.), ca de obicei, d-na Luiza Dobrescu – cred că este tristă că și-a greșit profesia, cred că o altă meserie a dumneaei trebuia să fie aceea de polițist – a venit, așa cum face dumneaei, fără să aibă vreo atribuție, să vadă care e treaba prin birouri. A intrat în birou la doamna secretar, unde m-a jignit, o ploaie de jigniri, de atacuri la persoană și, ulterior, eu, evident, m-am strâmbat la ea și m-a bătut din nou. Este a cincea oară când mă bate. Nu am făcut niciodată plângere, pentru că mi s-a părut penibil să fac plângere… Îmi este rușine de doamna primar… Ea nu are un motiv anume pentru ce a făcut… Eu sunt manager cultural… poate asta o deranjează… Grație mie este ea în acest loc, grație mie i s-a mărit salariul… Eu, când eram consilier personal al doamnei primar, aveam 19,5 milioane de lei vechi salariu, iar Consiliul Local a considerat că este cazul să mi-l mărească în ultima lună. Nu știu care sunt frustrările dumneaei referitoare la mine, pentru că eu îmi văd de treaba mea. Astăzi a fost așa, mai subțire, pentru că au fost dăți în care a fost mult mai rău. Am poze de astă-vară, cu care cred că, dacă m-aș fi dus la medicul legist, mi-ar fi dat foarte multe zile medicație. Există aceste poze la mine în telefon și pot să le arăt când doresc, dar, v-am spus, mi-a fost rușine de doamna primar, care îmi este și prietenă”.

„Există o problemă. Doamna primar nu este autoritară cu angajații”

În continuare, Lavinia Năstase face o analiză și despre exact ce vă spuneam mai înainte, despre lipsa de autoritate a primăriței Ioana Jenica Dumitru: „Atâta vreme cât consilierul personal bate oamenii, jignește, atâta vreme cât există această situație, cât sunt târâtă în tot felul de contexte, mi se fac tot timpul plângeri de către angajați, există o problemă. Doamna primar nu este autoritară cu angajații… Cine m-a mai bătut din Primărie? Doamna Carmen Neșu, chiar la doamna primar în birou, o dată în luna mai și altă dată în ziua în care am semnat contractul de management al Centrului Cultural cu doamna primar. A avut o ploaie de jigniri, cum ar fi «proasto, nenorocito, jegoaso»… Astăzi este prima dată în viața mea când am chemat și eu poliția, pentru că nu mai suport. Doamna Luiza Dobrescu nu are niciun fel de atribuții în ceea ce mă privește, este consilierul primarului strict pe probleme de ADP, de curățenia orașului. Dumneaei răspunde în fața cetățenilor, în fața primarului în legătură cu curățenia. Eu sunt managerul Centrului Cultural și sunt în subordinea Consiliului Local, deci dumneaei pur și simplu se bagă în seamă și a dezvoltat o ură și o adversitate în ceea ce mă privește, deși eu sunt cea care i-a dat o șansă de mai multe ori în viața asta și când a rămas fără serviciu”.

„A deschis ușa și a urlat la mine: «Uite că a venit și poliția p…lii! Urâto!»

Luiza Dobrescu: „Problema acestei individe nici nu știu care este. Ea are ce are cu toată lumea, deci ea, de câte ori intră în această primărie, inevitabil se ceartă cu toată lumea. Nu numai că se ceartă cu toată lumea, dar jignește fără motiv. Ce s-a întâmplat? Eram în secretariat la doamna Matea și am auzit scandal pe hol. M-am dus să văd ce s-a întâmplat. Am întrebat oamenii și mi s-a spus că scandalul este în birou la doamna secretar al Primăriei Șefănești, Georgeta Ion. M-am dus acolo și am văzut cum ea urla de zor și înjura pe toată lumea. Când mă vede, deși eu am vrut imediat să plec, închizând ușa, a deschis ea ușa și a urlat la mine: «Uite că a venit și poliția p…ii! Urâto!”. M-a luat capul și i-am spus: «Păi, tu vorbești, care ești și urâtă, și proastă? Nu te uiți la tine? Nu înțeleg ce cauți tu în primăria asta, efectiv să jignești pe toată lumea!». Am înțeles că tocmai o jignise pe contabila-șefă, că se certase cu Georgeta Ion, după care s-a luat de o altă colegă de-a noastră. Eu, după discuția asta, am plecat la secretariat, la doamna Matea. Am stat acolo crezând că ea a plecat și, când ies pe hol să merg către financiar, că aveam treabă acolo, trece pe lângă mine și mă scuipă. Și nu e prima oară când face așa… Eu, de altfel, i-am făcut și ei și soțului plângere, anul trecut, pentru că timp de trei luni m-au supus unui stres… Veneau în fiecare zi, făceau scandal și mă făceau în toate felurile, inclusiv și bărbatu-său, care nu are ce să caute în această primărie… Astăzi (luni, n.red.), bărbatul Laviniei (Adrian Maghinici, n.red.) mă urmărea printre rafturi la magazinul Profi din vecinătatea primăriei… Vorbesc serios! Nu este adevărat așa ceva! Vine și mă jignește bărbatu-său în limba franceză, pentru că știe că eu înțeleg franceză. Motivul? Nu există! Se ia ca boala de omul sănătos!”

„Lavinia m-a scuipat… Cred că s-a împiedicat de pragul de la ușă… Nu am bătut-o. Cum să o bat?”

În continuare, Luiza Dobrescu trece în revistă comportamentul sau modul de operare al Laviniei Năstase: „Ea zice că a bătut-o toată lumea. Dacă te faci spre ea, zice că ai bătut-o. Nu i-am dat nimic. Am vrut să pun mâna pe ea și ea cred că s-a ferit și s-a zgâriat la nas de cadrul de la ușă. Nu aveam cum să o ating, pentru că era cealaltă consilieră juridică între noi. Cred că s-a împiedicat de pragul de la ușă… Nu am bătut-o. Cum să o bat? Ea are pretenția să stea lângă tine, să te jignească în toate felurile și tu să nu ai nicio reacție, pentru că, dacă ai zis ceva, fie și chiar din gură, ai bătut-o, ai nenorocit-o… O întreagă instituție nu poate să-și facă treaba din cauza acestei cretine. În mod normal, ea trebuie să-și facă treaba acolo, pentru care a plâns atâta, că vrea să fie director cultural, dar ea e atât de bătută în cap, încât primărița îi conduce ea și instituția aia, că ea, Lavinia, nu e în stare. Cred că tot scandalul a plecat de la nu știu ce salarii…”.

„Eram într-o şedinţă. Nu am auzit nimic”

Jenica Dumitru: „Când o să mi se aducă la cunoștință de către persoanele implicate, o să vă dau un punct de vedere. Nu e normal să-mi spună și mie ce s-a întâmplat? Eu am fost în primărie, dar eram într-o ședință. Nu am auzit nimic. Aștept informarea și, după aceea, vă dau punct de vedere. Deocamdată mi-a rămas liceul fără căldură, pentru că mi s-a ars pompa de apă de la centrală, și asta este urgență maximă”.

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii