Web Analytics
scris luni, 01.07.2024

Prețul polițelor RCA va rămâne plafonat până în toamnă

Printr-o hotărâre apărută în primăvara lui 2023, Executivul a stabilit plafonarea prețului polițelor de asigurare obligatorie auto. Apoi, prin modificări succesive ale actelor ce conțin măsura, Guvernul a decis prelungirea perioadei în care se aplică prețurile plafonate la RCA până pe 30 iunie 2024. Acum, printr-un proiect de hotărâre adoptat azi de Guvern, se stabilește prelungirea plafonării prețului polițelor RCA până la data de 30 septembrie 2024.

Prețul polițelor RCA va rămâne plafonat până în toamnă

Citește și: Martori ai Parchetului într-un dosar de braconaj, doi vânători au fost suspendaţi pe trei ani din AJVPS Argeş!

Plafonarea prețurilor RCA ar urma să se mențină „până la data de 30 septembrie 2024, după cum scrie în proiectul de hotărâre ce a primit azi aprobarea Executivului.

HG 262/2024, prin care s-a stabilit actuala plafonare, prevede că prețurile RCA se mențin la același nivel „până la data de 30 iunie 2024. De fapt, se prelungește perioada de aplicare a prevederilor HG 1.326/2023, prin care s-a stabilit că prețurile plafonate ale polițelor RCA sunt valabile până în primăvara lui 2024, respectiv până pe 1 aprilie 2024.

În decembrie 2023, când s-a stabilit continuarea măsurii, Guvernul a stabilit prelungirea plafonării prețului RCA cu șase luni, dar legislația în vigoare nu permite asta, iar hotărârea apărută atunci prelungește acest termen doar cu trei luni. Potrivit reprezentanților Guvernului, „Legea concurenței permite prelungirea termenului într-o situație excepțională cu șase luni de zile, dar după aceea se poate pe prelungi această excepție numai pe module de câte trei luni de zile.

Totuși, după cum au transmis aceștia, „plafonarea RCA-ului se va menține cât va fi nevoie pentru reglementarea pieței, dar în etape de câte trei luni”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită