Web Analytics

presshub.ro: Un amplu proiect de alfabetizare și anti-discriminare în Babadag, câștigat de singurul angajat al primăriei care se ocupă cu accesarea de fonduri europene

de | 4.04.2019 22:00 | Bani europeni

Un centru comunitar inaugurat în Babadag luna trecută își propune să vină în ajutorul romilor de aici, care compun circa o treime din populația orașului tulcean. 3,7 milioane de euro, fonduri europene, au fost alocate în scopul de a reduce numărul de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din aceste comunități, prin implementarea de măsuri integrate. Proiectul a fost gândit și câștigat de o tânără de 29 de ani, singurul angajat al biroului care se ocupă cu accesarea de fonduri europene în Primăria Babadag.

Babadag, oraș așezat pe drumul dintre Constanța și Tulcea, la vreo 90 de kilometri de mare și 35 de kilometri de poarta de intrare în Deltă, cuprinde o comunitate de circa 10.000 de locuitori, dintre care aproape 3.000 sunt de etnie romă. Babadag este de altfel localitatea tulceană cu cel mai mare procent de romi – 30%. Mulți dintre copiii comunității nu merg la școală, iar părinții trăiesc de azi……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii