Web Analytics

presshub.ro: Sport extrem pe pistele de biciclete de la Iași, realizate cu bani europeni – PressHub

de | 27.11.2018 17:13 | Bani europeni

Realizată cu fonduri europene, rețeaua de piste pentru bicicliști din Iași prezintă deficiențe majore. Peste 42 de kilometri de piste au fost recepționate de municipalitate în perioada 2010-2015; cu o singură excepție, ele sunt amenajate pe trotuare, și nu pe carosabil, ceea ce determină bicicliștii să afirme că acestea sunt, de fapt, niște „trotuare vopsite”. „Sunt niște improvizații pe trotuar, cu două dezavantaje majore. Deranjează și bicicliștii, și pietonii, punându-i în conflict”, spun beneficiarii. Municipalitatea replică însă cu argumente administrative.

În destule situații, pistele au obstacole (stâlpi, vegetație, chioșcuri, bănci etc.), ceea ce le face aproape inutilizabi­le. În oraș nu există indicatoare de prioritate pentru bicicliști, iar pistele nu au continuitate: unele se termină brusc, iar în ca­păt este amplasat, eventual, un chioșc…

În următorii ani, Primăria Iași vrea să……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii