Web Analytics

presshub.ro: Soluții pe termen lung anti-poluare pe Prut, graniță estică a UE, cu fonduri europene alocate transfrontalier

de | 5.04.2019 14:58 | Actualitate, Bani europeni

România, Republica Moldova și Ucraina sunt angrenate într-un program de protecție a mediului pe râul Prut. Suma alocată programului, din fonduri europene, este de peste 1,5 milioane de euro. Este o bună ocazie pentru identificarea problemelor majore care afectează calitatea mediului în euroregiunea Dunărea de Jos.

Despre apa râului Prut, domnitorul Dimitrie Cantemir spunea că „este cea mai sprintenă și cea mai sănătoasă dintre cele cunoscute nouă, deși apare tulbure din cauza nisipului pe care îl târâie cu sine”. Trei secole mai târziu, despre apa râului care curge pe granița de est a Uniunii Europene se poate spune că a rămas doar tulbure, nu și sănătoasă. Poluată cu elemente grele provenite din industrie și cu diverse pesticide, apa Prutului are nevoie de un proces intens de epurare pentru a putea fi numită potabilă. În ciuda faptului că adună nenumărate ape reziduale și deșeuri aduse de afluenți, până în urmă cu……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii