Web Analytics

presshub.ro: Șapte ani de birocrație pentru salvarea cu fonduri europene a Palatului Cantacuzino-Pașcanu din Iași – PressHub

de | 22.04.2019 14:28 | Bani europeni

Cea mai veche clădire a municipiului Pașcani, veche de la 1650, va fi consolidată și restaurată. Palatul Cantacuzino-Pașcanu a rezistat până în vremurile noastre, fiind salvat de la prăbușire cu ajutorul fondurilor europene obținute la capătul unui lung șir de formalități inițiate încă din 2012.

Pe lista monumentelor istorice din județul Iași sunt zece case, conace, palate sau doar ruine ale proprietăților vechii familii Cantacuzino, cele mai cunoscute clădiri fiind situate în cele două municipii ieșene. Ele găzduiesc astăzi Starea Civilă (după ce a fost sediul primăriei orașului-reședință și apoi al unor ziare și reviste) sau Clubul Copiilor, fie urmează să devină muzeu – cum e cazul Palatului familiei Cantacuzino-Pașcanu, aflat în centrul municipiului Pașcani. De altfel, acesta din urmă este singurul care va fi consolidat și restaurat cu finanțare de la Uniunea Europeană. Pentru el, salvarea a venit……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii