Web Analytics

presshub.ro: Povestea primei pensiuni care a accesat fonduri europene din Regiunea Nord-Vest, ajunsă la aproape 20 de ani de existență – PressHub

de | 1.04.2019 16:50 | Bani europeni

Aproape de malul lacului din satul Bălcești, Cluj, de care o desparte o pădurice de brazi, se află pensiunea familiei Crainic. Aceasta este singura afacere care a supraviețuit dintre cele trei care au primit finanțare europeană în august 2000. Celelalte au falimentat, în timp ce pensiunea prosperă și tocmai își încheie extinderea, finanțată tot printr-un proiect european.

Fondurile europene și-au făcut apariția în România încă din primii ani de după Revoluție, prin intermediul finanțărilor din programul PHARE. Până în 1998, ele erau gestionate de la nivel național, dar în acel an au luat ființă Agențiile de Dezvoltare Regională, cu scopul de a intermedia și facilita atragerea de fonduri europene pe plan local.

Ca urmare, la nivelul Transilvaniei de Nord s-a constituit Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), cu sediul la Cluj-Napoca, formată din județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș,……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii