Web Analytics

presshub.ro: Podul Centenarului, unic în România, inaugurat la Oradea. Construcția finanțată din fonduri UE, realizată în doar un an – PressHub

de | 4.12.2018 10:12 | Bani europeni

La Oradea, Podul Centenarului a fost inaugurat la trei zile de la Marea Unire, exact așa cum programase Primăria municipiului la începutul anului, îmbrăcat în drapelele Uniunii Europene și mărginit de lumini futuriste în culorile steagului național. Podul, lung de 80 de metri și lat de 18 metri, cu o structură metalică de aproape 350 de tone, arcuit, fără niciun pilon de susținere în Crișul Repede, a fost finalizat la Oradea într-un singur an. Mașinile au la dispoziție două benzi a câte 3,5 metri fiecare, iar pietonii și bicicliștii, două trotuare de câte 3 metri lățime. 

Oradea are în prezent nu mai puțin de 11 poduri peste râul care împarte orașul în două, Crișul Repede. Cele mai multe dintre ele au fost renovate, reparate sau construite de la zero cu fonduri europene în mandatul actualului primar. Ultimul dintre acestea este Podul Centenarului inaugurat luni, 3 decembrie 2018, în prezența comisarului european……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii