Web Analytics

presshub.ro: „Nu putem privi orașele ca pe niște insule izolate, politica de coeziune se realizează prin întărirea rolului actorilor locali” – Pierluigi Boda, CoR – PressHub

de | 11.04.2019 21:01 | Bani europeni

Este descentralizarea o soluție universal valabilă pentru regiunile Europei? O treime din bugetul UE merge tocmai către micșorarea decalajelor dintre regiuni, Comitetul Regiunilor având un rol important în alcătuirea Bugetului european. În marja întrunirii COTER de la Cluj-Napoca, unul dintre purtătorii de cuvânt ai CoR, Pierluigi Boda, ne-a acordat un interviu pe tema dezvoltării regionale și a implicării comunităților locale în luare deciziilor la nivel european.

La reuniunea Comisiei pentru Coeziune Teritorială și Bugetul Uniunii Europene (COTER), din cadrul Comitetului Regiunilor (CoR), la Cluj-Napoca, s-a desfășurat și Conferința pe tema politicii de coeziune a UE, despre care am scris aici: Comisia Europeană – Dați putere regiunilor în accesarea de fonduri europene! Cele mai bogate 10% regiuni UE, de patru ori mai productive decât cele mai sărace. Aici am discutat cu purtătorul de cuvânt despre cele mai importante……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole