Web Analytics

presshub.ro: Cum va arăta Ciacova după ce va consuma opt milioane de euro din proiecte europene. Incursiune în trecutul unei așezări istorice – PressHub

de | 25.06.2019 14:15 | Bani europeni

Ciacova este un oraș mic, de 5300 de locuitori, din pusta bănățeană, la 30 Km de Timișoara. Un loc cândva glorios, punct de apărare pentru cetatea Timișoarei în secolele XIV-XVII, Ciacova arată azi ca acum 50 de ani. Cu mici diferențe aduse de valul Revoluției din 1989.„Dacă nu am fi câștigat proiectele europene aflate în diverse stadii de execuție, orașul ar arăta aproape la fel de trist cum l-a lăsat comunismul. Din taxe abia acoperim cheltuielile administrative, iar bani de la guvern am primit ceva, cu insistențe la Consiliul Județean Timiș, dar insuficient pentru nevoile orașului”, spune primarul liberal Filip Petru, aflat la al treilea mandat. Orașul are și o poveste specială legată de preotul Kobor care a înviorat locul cu un proiect amplu de voluntariat și ajutor pentru bătrâni, orfani și săraci.

Ciacova a atras din Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 peste 8 milioane de euro în 5……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii