Web Analytics

presshub.ro: Cum s-a mărit suprafața României cu 1 miliard de euro, bani europeni. Povestea reabilitării și extinderii plajelor de la Marea Neagră

de | 30.01.2019 15:47 | Bani europeni

Cu aproape 1 miliard de euro, pe litoralul românesc s-a redus eroziunea costieră, grație unui amplu proces de reabilitare și extindere a plajelor. Primul proiect cofinanțat cu bani europeni a adus astfel României 33 de hectare de plajă nouă până în 2015. Trebuie spus că, în ciuda faptului că proiectul sublinia ca plajele nou construite să nu fie ocupate de șezlonguri și umbreluțe, în sezoanele estivale 2016-2017, agenții economici de pe litoral nu s-au conformat prevederii. Pentru al doilea proiect ce vizează extinderea plajelor, în valoare de 752 milioane de euro, contractul de finanțare a fost semnat în noiembrie 2018 și urmează să fie implementat din acest an.

România a câștigat 33 de hectare de plajă nouă, în urma implementării unui proiect de aproximativ 500 milioane de lei, cofinanțat de Uniunea Europeană.

Lucrari pe plaja din Mamaia

În 2015, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral finaliza……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole