Web Analytics

presshub.ro: Cu bani europeni, transportul din Cluj-Napoca a intrat în priză – PressHub

de | 22.09.2018 20:32 | Bani europeni

Clujul este primul oraș din România care accesează fonduri europene pentru cumpărarea de mijloace de transport în comun electrice, nepoluante. Primăria municipiului Cluj-Napoca a depus, până acum șase cereri de finanțare din bani europeni, prin Programul Operațional Regional (POR), Axa 1. În total, valoarea proiectelor finanțate de Uniunea Europeană se ridică la aproape 96 de milioane de euro. Din această sumă, fondurile nerambursabile sunt 98%, ceea ce lasă municipalității clujene o cofinanţare de 2 procente.
Dar de ce încurajează Uniunea Europeană atât de mult schimbarea paradigmei transportului public clasic, cu autobuze care funcționează cu combustibil fosil, în special cu motorină? Primul argument ar fi reducerea poluării aerului, produsă de noxe, și a poluării fonice. Însă Uniunea Europeană încurajează, cu aceeași ocazie, și transferul tehnologic al ultimelor inovații în domeniul transportului electric,……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii