Web Analytics

presshub.ro: Contoarele inteligente pentru energie intră în forță în Iași – o investiție majoră pe bani europeni – PressHub

de | 17.01.2019 11:19 | Bani europeni

Locuințele dintr-un întreg cartier ieșean vor fi dotate cu contoare inteligente pentru energie, datorită unei investiții finanțate cu bani europeni, intenția finală fiind extinderea la nivelul întregului oraș. Delgaz Grid, fosta E.ON, a încheiat deja contractul de finanțare europeană, iar proiectul are o valoare totală de 45 milioane lei.

Contoarele inteligente au început să fie montate în România în special după anul 2014, dar până acum în Iași au fost instalate doar 600. În schimb, în zona de nord-est a țării, aria de deservire a Delgaz, există peste 270.000 de contoare SMART, în special în județele Bacău și Neamț.

Investiția este o premieră pentru municipiul Iași, având în vedere amploarea proiectului: vor fi montate 10.016 contoare în peste 530 de scări de bloc din cartierul ieșean Nicolina II. Proiectul mai cuprinde lucrări la infrastructura aferentă.

Oficialii Delgaz Grid spun că implementarea……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii