Web Analytics

presshub.ro: Comisia Europeană: Dați putere regiunilor în accesarea de fonduri europene! Cele mai bogate 10% regiuni UE, de patru ori mai productive decât cele mai sărace 10%

de | 28.03.2019 13:13 | Bani europeni

Fondurile europene trebuie să fie gestionate cât mai aproape de cetățeni, la nivel regional sau local!, au susținut cu tărie reprezentanții executivului de la Bruxelles în Conferința Comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE (COTER) din cadrul Comitetului European al Regiunilor (CoR). În cadrul evenimentului care a avut loc săptămâna aceasta la Cluj, comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, a pledat, în mai multe intervenții, pentru creșterea rolului regiunilor în accesarea de fonduri europene în următorul exercițiu bugetar, 2021-2027.

Comisarul a participat la conferința COTER din cadrul CoR pe tema „Susținerea și dezvoltarea unei politici de coeziune eficiente pornind de la autoritățile locale și regionale din Uniunea Europeană”.

„Convergența între țări a fost însoțită în ultimii ani de divergențe la nivel regional. Cele mai bogate 10% dintre regiunile Uniunii Europene sunt……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii