Web Analytics

presshub.ro: Chiriașii blocurilor sociale din Focșani așteaptă fondurile europene pentru renovarea „ghetoului” – PressHub

de | 13.03.2019 13:28 | Bani europeni

Locatarii blocurilor de nefamiliști din Focșani, câteva sute de oameni, își duc zilele în condiții insalubre în imobilele închiriate de Primăria Focșani drept locuințe sociale, după ce le-a preluat de la Consiliul Județean Vrancea. Blocurile situate pe strada Revoluției nu au fost reabilitate în întregime niciodată după anii 1990, condițiile de locuit degradându-se constant. Băile, printre altele, sunt reale surse de infecție. Singura speranță a oamenilor care stau aici, bătrâni, familii cu numeroși copii, dar și tineri, sunt fondurile europene. Mai exact, un proiect de aproape 5 milioane de euro, promis de Primărie, menit să reabiliteze și renoveze această pată pe obrazul orașului.

Blocurile sunt extrem de degradate, municipalitatea dă vina pe chiriași pentru daune.Instrumentul prin care Primăria Focșani vrea să atragă fonduri UE este Dezvoltarea Locală plasată sub Responsabilitatea Comunității……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii