Web Analytics

presshub.ro: Biserica din Mangalia, ctitorită de Regele Carol I și bombardată de nemți în Primul Război Mondial, restaurată cu bani europeni – PressHub

de | 6.06.2019 07:33 | Bani europeni

Piatra de temelie a Bisericii Sf. Gheorghe din Mangalia a fost pusă la 14 septembrie 1914. Cu doar o lună înaintea morții, Regele Carol I a donat bani pentru ridicarea edificiului care urma să se ridice la malul mării. După ce a fost bombardată de nemți în august 1916, locuitorii orașului au reușit să finalizeze și să sfințească biserica în anul 1929. Astăzi, după mai bine de o sută de ani de la începutul ctitoriei regelui, 11,4 milioane de lei sunt puși la dispoziție printr-un proiect european pentru reabilitarea, restaurarea și promovarea monumentului istoric. 

Construcția bisericii Sf. Gheorghe de la Mangalia, una dintre ultimele ctitorii ale Regelui Carol I, a început în toamna anului 1914, cu doar o lună înainte ca bătrânul rege să moară. Aproape de finalizarea impresionantului lăcaș de cult, o bombă plecată din tunurile germane aflate pe mare a dărâmat aproape tot ceea ce meșterii vremurilor lucraseră……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii