Web Analytics
scris marți, 11.10.2022

PressHUB: O realitate inacceptabilă: 49,6 milioane persoane din lume sunt victime ale sclaviei moderne!

Consorțiul de organizații ce derulează proiectul „Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic” semnalează cifrele alarmante și realitatea inacceptabilă care reies din raportul „Estimări Globale 2021”, publicat de Organizația Internațională a Muncii, Walk Free și Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

PressHUB: O realitate inacceptabilă: 49,6 milioane persoane din lume sunt victime ale sclaviei moderne!

Raportul „Estimări Globale 2021” arată că 27,6 milioane de persoane aflate în sclavie modernă sunt supuse la muncă forțată și alte 22 de milioane, la căsătorie forțată. Mai mult, situația se înrăutățește. În 2021, numărul victimelor a crescut cu aproximativ 10 milioane de bărbați, femei și copii care au fost forțați să muncească sau să se căsătorească în perioada de la publicarea estimărilor anterioare, în 2017 – așa cum relatează PressHUB.

Toate acestea se întâmplă în pofida Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU și în contextul provocărilor actuale (i.e. pandemie, conflict armat, schimbare climatică) care au condus la perturbarea ocupării forței de muncă și a sistemului de educație la nivel internațional.

Un semnal de alarmă suplimentar se referă la persoanele exploatate sexual în scop comercial – 6,3 milioane persoane, potrivit raportului, și la alte 3,9 milioane care sunt exploatate prin muncă forțată impusă de către stat.

„Din cele 6,3 milioane de persoane exploatate sexual în scop comercial 1,7 milioane sunt copii. Conform graficelor prezentate, majoritatea victimelor sunt de sex feminin, iar țările in care acestea sunt exploatate sunt preponderent țările cu venituri medii superioare și țările cu venituri medii inferioare.

Credem că trendul ascendent impune atenția urgentă și cooperarea comunității internaționale pentru adoptarea unor măsuri realmente eficiente pentru eradicarea sclaviei moderne și a traficului de persoane, în acord cu timeline-ul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU- 2025/2030”, spune Alexandra Stroică, responsabil proiect din partea Centrului European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER), citată de PressHUB.

În ceea ce privește România, situația care se referă la traficul de persoane pe anul 2021 a fost sintetizată în Raportul Departamentului de stat al SUA publicat în iulie 2022.

Astfel, din acest raport, reiese că în 2021, autoritățile au deschis 628 de cazuri noi de trafic de persoane (571 trafic sexual, 35 trafic de muncă, 22 nespecificate), o creștere de la 552 în 2020. Autoritățile au trimis în judecată 522 de suspecți de trafic de persoane (506 traficanți sexuali trafic de sex, șase trafic de forță de muncă, 10 nespecificate), o creștere semnificativă față de 234 în 2020. Instanțele de judecată au condamnat 162 de traficanți.

Citește mai departe pe https://presshub.ro/o-realitate-neagra-si-inacceptabila-496-milioane-persoane-din-intreaga-lume-sunt-victime-ale-sclaviei-moderne-242049/

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită