Web Analytics

Preşedintele Cornel Sorescu, băgat în corzi de reprezentanţii cluburilor de fotbal din judeţ

de | 2.03.2017 13:08 | Sport

13 01# Adunare generală „cu scântei” la AJF Argeş!
Vinerea trecută a avut loc o nouă Adunare generală la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Argeş, care printre altele a luat în discuţie modificarea statutului acestei instituţii. Principala discuţie s-a axat pe vârsta maximă pe care o poate avea candidatul pentru şefia AJF la adunarea generală din 30 iunie 2017. Astfel, preşedintele Sorescu a venit cu propunerea ca vârsta maximă să fie de 70 de ani, în timp ce mulţi membrii au propus ca vârsta maximă să fie de 65 de ani. De reţinut că preşedintele Sorescu are peste 65 de ani, iar propunerea acelor membrii era una cât se poate de explicită pentru viitorul AJF-ului. S-a hotărât în cele din urmă, după multe discuţii contradictorii, ca vârsta maximă să fie de 70 de ani. Însă, pe de altă parte, un reprezentant al cluburilor care au propus vârsta maximă de 65 de ani să meargă la FRF pentru a aduce un document din care să reiasă care este vârsta maximă stabilită de FRF. Din câte se pare, aceasta este de 65 de ani, iar atunci Sorescu va trebui să-şi dea demisia, aşa cum a susţinut în Adunarea generală. Iată în cele ce urmează câteva declaraţii care spun totul despre ce s-a întâmplat la această Adunare Generală a AJF Argeş.

„Sorescu şi-a pregătit terenul pentru încă un nou mandat”

13 NiculaMarian Nicula, AS Popeşti: „Cu bunăvoinţa unor colegi s-a hotărât ca pentru funcţia de preşedinte al AJF poate candida o persoană cu vârsta maximă de 70 de ani. Eu ca şi alţi colegi am cerut 65 de ani vârsta maximă, am cerut modificarea taxelor şi vizelor pentru că noi avem vize mai mari la Divizia D decât are Federaţia la Divizia C. Avem cele mai mari taxe şi vize. L-am întrebat pe preşedintele Sorescu ce realizări a avut pentru a se premia, i-am spus să lase comisiile să judece corect şi să nu se mai bage peste comisii aşa cum face de obicei. Vreau să vă spun că Sorescu a motivat cu vârsta de 70 de ani că aşa a recomandat FRF. I-am spus să ne arate statutul FRF unde scrie că vârsta maximă pentru a candida este de 70 de ani. Motiva cum că a primit el nişte e-mail-uri de la nu ştiu cine. I-am spus să ne aducă o hârtie oficială, nu e-mail-uri, o hârtie unde semnează Burleanu. Nu a venit cu aşa ceva pentru că bineînţeles nu are. Eu ştiu că la Federaţie s-a votat vârsta de 65 de ani. În concluzie Sorescu şi-a pregătit terenul pentru încă un nou mandat. S-a mai votat şi maxim 3 mandate, care după părerea mea, el nu va mai putea să candideze că deja are nu ştiu câte mandate. Chiar dacă se schimbă regulamentul AJF-ului, trebuie să fie luate în considerare mandatele din urmă. Vreau să vă mai spun că pentru vârsta de 70 de ani au votat cam 60% dintre membrii Adunării generale. Vom vedea ce se va întâmpla în vară când se va alege noul preşedinte. Sorescu nu a anunţat că va mai candida, dar este limpede ce vrea să facă având în vedere că are peste 65 de ani. Chiar i-am spus că ne crede fraieri, ce, noi nu ne dăm seama?”.

„Vârsta maximă la FRF este de 65 de ani, nu de 70 cum susţine Sorescu”

Marian Mincă, fost observator: „Am înţeles că Sorescu a zis că îşi dă demisia dacă cineva va aduce dovada că la FRF vârsta maximă pentru a candida este de 65 de ani, pentru că el susţine că este de 70 de ani. Vă spun eu că vârsta maximă la FRF este de 65 de ani. Din păcate, doar vreo 20 de cluburi au susţinut treaba cu vârsta de maxim 65 de ani la această adunare generală. Restul au fost păcăliţi, ca să nu spun altceva… Am înţeles că a fost mandatat Cătălin Barbu să meargă la Federaţia Română şi să aducă dovada că la FRF vârsta maximă este de 65 de ani, iar dacă se va întâmpla asta, atunci Sorescu a spus că îşi dă demisia. A fost o harababură, o nebunie la această adunare generală…”.

„S-a dorit candidatura lui Sorescu cu mişmaşuri prin spate, adică stăm la cutie şi mergem strategic”

13 BarbuCătălin Barbu, CS Albota 2012: „Eu am vorbit doar pe regulament. Eu am propus Adunării generale să desluşim acea informare cu vârsta de 70 de ani. Vă spun că nu există aşa ceva pe site-ul Federaţiei. Dl Sorescu a spus că a primit pe e-mail această informare. Nu este nimic concludent… Eu ştiu că FRF când emite un document în primul rând îl afişează pe site. Vă spun că în statutul FRF, cel aprobat de Burleanu în 2014, scrie foarte clar vârsta maximă de 65 de ani, maxim trei mandate, studii superioare. Eu nu vorbesc aiurea, vă spun ceea ce scrie pe site-ul FRF. Ca să înţelegem: AJF-urile funcţionează după un anume statut care trebuie să fie în conformitate cu statutul FRF, cu completări şi adăugări ulterioare. Acest statut al AJF trebuie validat de Comitetul Executiv al FRF. Orice modificare de statut luată de Adunarea generală a AJF Argeş trebuie validată de Comitetul Executiv al FRF. Nu mă interesează demisia lui Sorescu, eu am considerat că trăiesc într-o ţară liberă şi mi-am spus punctul de vedere. Eu nu am nimic cu nimeni şi spun asta pentru că aş fi fost acuzat că am fost adus de cineva acolo. Eu cunosc regulamentul şi am spus ce am avut de spus. Asta nu înseamnă că am ceva cu Sorescu. Din contră, îl respect pe nea Cornel, mi-a fost profesor la Şcoala de arbitrii şi am un respect deosebit. Nu am nimic cu vârsta de 70 de ani, dar având în vedere că în mod normal o persoană iese la pensie la 65 de ani, este normal această vârstă. Nici nu ştiu dacă Codul Muncii permite să fi preşedinte de AJF la 70 de ani. Am spus foarte limpede: Ce facem domnilor? În loc să întinerim Asociaţia, noi o îmbătrânim? Dacă această propunere vine spre folosul lui Sorescu, dacă ar mai dori să candideze, atunci eu sunt de acord pentru că este un om reprezentativ al Piteştiului, un om care a reprezentat arbitrajul judeţean şi naţional. Dacă dorim însă să facem asta cu mişmaşuri prin spate, adică stăm la cutie şi mergem strategic, Cătălin Barbu nu e un om prost şi are şi el o părere a lui. Adică, eu nu sunt contra candidaturii lui Sorescu, dar nu aşa…”.

„Mai bine nu mă duceam pentru că Sorescu m-a jignit”

13 RetevoescuGică Retevoescu, Şcoala de Fotbal Gheorghe Retevoescu: „Mai bine nu mă duceam. Tot timpul Sorescu a avut ce a avut cu mine şi normal că nici eu nu am tăcut din gură. Am cerut transparenţă etc. Din păcate am fost prea puţini cei care am cerut ca vârsta să fie de maxim 65 de ani… Sorescu m-a jignit când mi-a spus că cei de la AJF Sălaj i-au spus că eu sunt nebun. Dacă e aşa atunci eu îl dau în judecată pentru că a afirmat aşa ceva chiar în plenul Adunării generale. Eu nu l-am jignit niciodată, dar să-şi permită să mă pună sub nivelul foştilor subalterni ai săi de când era director, este inadmisibil. Eu dacă mă compar, mă compar cu mine însumi”.

Voturi în neregulă de la Suseni şi Budeasa

Adunarea generală a AJF Argeş s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute şi sub auspiciul neregulilor de fond. Ne referim la faptul că un anume Ion Ionescu, observator şi membru în Comisia de disciplină a AJF a venit, a reprezentat şi chiar a votat din partea echipei din Suseni deşi nu avea nicio calitate. Mai mult decât atât, din partea echipei din Budeasa au votat doi reprezentanţi deşi era stabilit foarte limpede că nu poate vota decât unul singur de la fiecare echipă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii