Web Analytics

Preşedintele CJ Argeş – achitat definitiv pentru ucidere din culpă

de | 23.02.2017 08:19 | Actualitate

dan manuMagistraţii Curţii de Apel Ploieşti au dat sentinţa, pe 22 februarie, în procesul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu.
Curtea de Apel Ploieşti a decis să păstreze hotărârea dată de către Judecătoria Piteşti în care liderul Consiliului Judeţean Argeş era achitat.

„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti împotriva sentinţei penale nr. 15 din data de 05 ianuarie 2016 pronunţată de Judecătoria Piteşti. Desfiinţează, în parte, în latură civilă, sentinţa atacată, şi în consecinţă: Respinge ca nefondată acţiunea civilă formulată de Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni Bucureşti. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei atacate. Respinge ca nefondate apelurile declarate de către părţile civile Martinescu Steliana şi Martinescu George Cosmin împotriva aceleiaşi sentinţe. Obligă pe apelanţii părţi civile la plata sumei de câte 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă.”, se arată în hotărârea instanţei.

În anul 2011 la Ştefăneşti, Dan Manu a acroşat cu maşina pe Gheorghe Martinescu, un om de afaceri din localitate, care a vrut să traverseze strada prin loc nepermis. Pietonul a căzut şi s-a lovit la cap. A fost dus la spital, unde a decedat după 17 zile de la impact, după ce starea sa s-a înrăutăţit brusc.

Medicii legişti au constatat că moartea victimei nu a avut legătură de cauzalitate cu accidentul. Rudele au cerut însă anchetarea lui Dan Manu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii