Web Analytics

Preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu: „Cade pădurea pe noi, cade barajul pe noi şi în Argeş avem cele mai mari preţuri din ţară la apă şi lemne”

de | 15.08.2019 13:15 | Politica si Administratie

Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, a abordat, la conferința de presă de marți a organizației județene, problema UAT-urilor din Argeș care au început să aibă probleme în suportarea unor cheltuieli devenite prea mari, făcând o analiză a cauzelor care au dus la această stare de lucruri.
„Sunt primării care nu mai au bani să plătească pentru utilități, iluminat public, gunoi… La ora actuală s-a ajuns ca facturile la utilități în județul Argeș să ajungă atât de mari încât primăriile să nu mai poată achita aceste servicii. Vă dau un exemplu din zona de nord a județului, unde este barajul Vidraru. Cade apa pe noi, avem cea mai bună apă din România, îi alimentăm și pe cei din București. Cu toate astea, prețurile în partea de nord a județului, în Curtea de Argeș, sunt foarte mari, deși ar trebui să fie printre cele mai mici prețuri din țară, pentru că avem o sursă inepuizabilă de apă bună; cu toate astea, din cauza ineficienței instituțiilor care se ocupă de administrarea și de furnizarea acestor utilități. Corupția din sistem, banii cheltuiți aiurea, administrarea ineficientă, oameni care sunt plătiți cu sume nejustificate, toate astea măresc prețurile la utilități în județul Argeș. V-am dat un exemplu clar și elementar, apa, dar sunt multe alte servicii care generează mari probleme care afectează buzunarul nostru, al tuturor, al cetățenilor: apa, gazele, gunoiul… Combustibilul solid – lemnele adică – a ajuns la ora actuală să crească prețul la lemne în județul Argeș și în România extraordinar de mult. Cade pădurea pe noi, cade barajul pe noi, cu toate astea în Argeș prețul este foarte mare. Asta înseamnă un nivel de trai scăzut, asta înseamnă cheltuieli mari și cei care beneficiază și trăiesc bine sunt această brumă de acoliți ai PSD-ului și ai puterii județene. Iată, după cum am aflat, 180 de salariați ai Consiliului Județean sunt duși în concediu la mare pe banii Consiliului Județean. Și atunci, cum să fiu impasibil la așa ceva? Iar pe noi, Partidul Național Liberal, ne interesează foarte mult, de asta nu am votat acest buget găunos, mincinos, la nivel județean, pentru că nu era realist, nu făcea altceva decât să satisfacă clientela, lăsând deoparte reparația drumurilor. În timp ce drumurile județene au ajuns printre cele mai proaste din țară, se face numai plata salariilor și a beneficiilor către o anumită structură, care îi slujește și îi susține pe cei din conducerea județului”.
Liderul liberal a mai precizat că se lucrează în continuare la întocmirea documentației pentru demiterea președintelui CJ Argeș, Dan Manu, în această toamnă.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii