Web Analytics

Președintele ALDE Pitești:  Numărul mic de copii nu este un motiv pentru care un sport să fie desființat

de | 2.11.2019 08:02 | Actualitate, Politica si Administratie

    La ședința de consiliu local din septembrie, situația actuală a clubului de rugby din Pitești a fost adusă  în atenția administrației locale, însă solicitarea consilierilor ALDE pentru suplimentarea fondurilor alocate echipei de rugby a fost respinsă de conducerea Primăriei.

   La recenta ședință de consiliu local, joi, 31 octombrie, primarul Cornel Ionică a readus în discuție acest subiect: „Este un sport foarte bun, făcut unde există pasiune și nu unde se cheltuiesc banii fără niciun fel de rezultat. Rugby de calitate nu s-a făcut de foarte mult timp la Pitești. Am fi de acord, dar cu un devotament demonstrat”.

Tot în cadrul ședinței, consilierul PSD Cristian Gentea a menționat motivele pentru care s-a încetat finanțarea echipei de rugby pentru sezonul 2019-2020. „Pentru că s-a diminuat dramatic baza de selecție, tinerii nemaifiind atrași de practicarea acestui sport, pentru că rezultatele au fost foarte slabe de-a lungul campionatelor anterioare, pentru că nu există echipă de rugby serios care să poată prelua juniorii din pepiniera proprie, pentru că, în cursul anului 2018, calendarul competițional al acestei secții a constat doar în 4 acțiuni, pentru că secția de rugby a consumat în cursul anului 2018- 80 000 lei, salariile antrenorilor sunt 60 000 lei, pentru lipsa de vizibilitate a echipei în randul publicului spectator”.
    Președintele ALDE Pitești, Cătălin Gherzan, fost jucător de rugby și cel care a solicitat  de mai multe ori suplimentarea de fonduri pentru acest sport, a considerat că sunt necesare câteva explicații. Astfel, a doua zi, a realizat o conferință de presă la sediul ALDE Pitești.
„Situația a degenerat un pic, având în vedere faptul că un consilier local a luat atitudine spunând că echipa nu merită sprijinită pentru că nu a avut rezultate. Inițial, lor li s-a comunicat că sumele de bani care au fost cerute sunt foarte mari. Unii spun ceva, alții altceva. Conducerea clubului sportiv actual spune că situația este diferită de ceea ce a spus domnul consilier local. Clubul spune că au avut 3 antrenori, plătiți cu sume modice, între 1200, 900 și 450 lei. Atât timp cât promovezi instituție de învățământ, de educație, înseamnă foarte mult includerea sportului în educație. Sportul oxigenează creierul, ajută la dezvoltarea armonioasă a creierului și consider că numărul mic de copii nu este un motiv pentru care un club, un anumit sport, să fie desființat, să fie scos de pe listă. În acest moment, sunt în jur de 40 de copii, la un anumit moment au fost 18, au fost puțini, într-adevăr. (…) Din postările de pe facebook am vazut că cei mai mulți sportivi au ajuns cadre militare. În echipa de rugby sunt și de la casele de copii, care nu au posibilități de a face sporturi.
Vom continua să ne implicăm în luarea unor decizii de către consilierii locali. Ne vom zbate și vom încerca să facem proiecte comune cu celelalte partide dacă vedem că PSD nu ne sprijină, mă refer la acei consilieri locali implicați în educație, care înțeleg ce înseamnă un sport pentru copii, și cred că ar avea un pic de valoare o vorbă spusă de dânșii”, a spus Cătălin Gherzan.
Pentru Pădurea Trivale, „trebuie dată hotărâre de guvern”
    Tot în conferința de presă, consilierul local Ionuț Zidaru a amintit proiectul iniţiat de 10 consilieri ai PSD şi ALDE de instituire a regimului de arie naturală protejată de interes naţional a Pădurii Trivale, votat în unanimitate joi, la CL.
„Un proiect așteptat de toți piteștenii. S-a văzut că au fost tot felul de interese divergente legate de Pădurea Trivale. În ședința de ieri a fost o întreagă dezbatere pe acest proiect. Până la urmă, a avut o finalitate bună pentru că toți consilierii locali care fac parte de la celelalte partide au susținut acest demers. În final va trebui dată o hotărâre de guvern. Săptămâna viitoare va fi un al doilea demers, în care vrem să protejăm și celelalte 900 de hectare, care sunt în proprietate privată. (..) Acest demers a fost inițiat, în primul rând, de colegul meu Ionuț Olariu, care din 2017 a avut mai multe interpelări, fie către Primăria Pitești, fie către administrația locală sau alte instituții implicate în acest demers. Chiar domnul deputat Andrei Gerea a avut mai multe interpelări la Ministerul Mediului și la nivel de guvern pentru ca Pădurea Trivale să fie declarată arie protejată. Iată că finalitatea din ședința de consiliu local este un întreg demers, un prim pas pentru ca guvernul și instituțiile abilitate la nivel național să susțină acest demers. Mă bucur că s-a ajuns la un consens chiar dacă au fost multe orgolii”, a declarat Ionut Zidaru, consilier local ALDE.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii