Web Analytics

Preotul Sima de la Mavrodolu îşi apără permisul de conducere în instanţă

de | 7.01.2021 13:07 | Actualitate

# A zgâriat o mașină care îi bloca ieșirea din garaj, însă agentul a scris în procesul- verbal că părintele conducea pe bulevardul Petrochimiștilor din Pitești
Pe rolul instanțelor argeșene se află, de un an, procesul dintre preotul pensionar Vasile Sima, de la Biserica Mavrodolu din Pitești, și IPJ Argeș. Practic, părintele Sima a și câștigat în prima instanță, în luna iunie, la Judecătoria Pitești, însă IPJ a formulat recurs, care are termenul în ianuarie 2020.
Totul a început în noiembrie 2019, când preotul voia să își scoată Peugeot-ul proprietate personală din garajul prevăzut cu cale de acces, pe care îl are, cu acte, de 35 de ani. Când colo, și-a găsit ușa garajului blocată de o altă mașină. Nu era prima dată când i se întâmpla, așa că a sunat la Poliția Locală, care mai dăduse amenzi în aceeași speță. Cum polițiștii locali au spus că a treia oară nu mai vin, iar treburile îl presau, bătrânul a încercat să se strecoare pe lângă celălalt autoturism și… inevitabilul s-a produs: ambele mașini au fost zgâriate pe o suprafață de aproximativ 10 cm. Incidentul a ajuns la poliție și, imediat, un agent de poliție a întocmit procesul-verbal. Din birou, însă. Degeaba s-a rugat preotul cu cerul și cu pământul, că agentul nu a vrut să vină la fața locului și să vadă cum stau lucrurile. Așa a reieșit în acte că acesta conducea mașina și nu că era blocat în garaj.
Citește și „N-am văzut preot mai lacom decât Brânzea (…) Am martori că îi dădeam sute de milioane lei vechi”
“În fapt, s-a reținut că în data de 4 noiembrie 2019, contravenientul a condus auto marca Peugeot cu numărul de înmatriculare… pe bulevardul Petrochimiștilor din municipiul Pitești, în parcarea blocului B2, și nu s-a asigurat la efectuarea unei manevre pentru ieșirea din garaj, fapt ce a determinat acroșarea autoturismului cu numărul de înmatriculare…, care se afla staționat lângă garajul respectiv”.
A fost sancționat cu avertisment și trei puncte penalizare și sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile. Având în vedere că preotul a recunoscut că a acroșat mașina care îi bloca ieșirea din garaj și că a cerut mai întâi sprijinul Poliției Locale și considerând că sancțiunea cu suspendarea carnetului este excesivă, în iunie instanța a admis în parte plângerea preotului, iar acesta a putut conduce, din nou, pentru treburile pe care este constrâns să le facă, mai ales îngrijirea celor câțiva stupi de albine de la căsuța bătrânească de la Teiu. Numai că bătrânul este chemat din nou în fața instanței, în ianuarie, pentru că IPJ Argeș a formulat recurs.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii