Preotul Onu ţine slujbele în mansarda vilei sale din Bascov

de | 25.05.2017 13:11 | Dezvăluiri

7 popa onuDupă ce a fost marginalizat de Arhiepiscopia Argeșului  în urma scandalului de hărțuire sexuală care a ajuns până pe dealul Mitropoliei, preotul Constantin Onu a ajuns să țină slujbele acasă. Mai mult, a rupt o parte dintre enoriașii bisericii Mavrodolu, al cărei paroh a fost în urmă cu mai mulți ani.

S-ar părea că este vorba despre enoriașii care făceau parte din Oastea Domnului, o mișcare din cadrul BOR și care sub regimul comunist a fost considerată ilegală. După Revoluție, a fost reabilitată de Sinodul Bisericii Ortodoxe și de Statul Român și, la Pitești, adunările acestora aveau loc la Mavrodolu, în organizarea preotului Constantin Onu. Însă, potrivit surselor noastre, slujbele acestuia nu sunt prea… ortodoxe cum nu este nici faptul că părintele și-a amenajat în mansardă un paraclis cu icoane și moaște în loc să îndemne lumea să se ducă în biserici. În oricare dintre ele, că sunt destule. „Se face o spovedanie izolată o sfeștanie sau un maslu, acasă la om, în situații deosebite. De ce nu ne cheamă la biserică? În primul rând slujbele se fac în biserici, slujite, târnosite. Nu își are sensul altfel. E grav când influențezi sufletul oamenilor și îi duci în rătăcire”, spun unii.

Enoriașii, chemați la slujbe prin… SMS

7 casaOnuCu toate acestea, preotul îi cheamă pe credincioșii din parohia Mavrodolu, acasă la el, la slujbele care au loc duminica și miercurea, prin intermediul SMS-urilor sau telefonându-le. Deși preotul-paroh Victor Sturzeanu s-a abținut de la orice fel de comentariu, atunci când l-am abordat, enoriașii ne-au povestit că preoții de la Mavrodolu cunosc situația și au încercat, în mod diplomatic să le spună drept credincioșilor, la slujbe, că asta înseamnă o îndepărtare de biserică, o rătăcire.
O astfel de întâlnire clandestină a avut loc și duminică, în impresionanta casă pe care omul bisericii o are în comuna Bascov. Spre deosebire de câteva femei îmbrăcate în negru care se grăbeau la slujba de la ora 9,30, o slujbă foarte importantă de altfel pentru că era Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, noi nu am reușit să trecem de un fel de paznic sau bodyguard care a ieșit repede din casă și ne-a atras atenția că suntem pe o proprietate privată, în speță proprietatea familiei Onu. Iar despre proprietate, nu o să vă spunem decât că începe cu un teren de fotbal și se termină hăt-departe. Iar casa este una dintre cele mai impunătoare din zonă. Asta, ca să vă faceți o idee…
Am încercat să luăm legătura telefonic și cu părintele Constantin Onu, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

5 Comentarii

 1. Nu pot sa înțeleg de ce Părintele Onu crede că e smerit, acceptând atacurile dumneavoastră.
  A intoarce celălalt obraz nu înseamnă să-și întindă obrazul celălalt, riscând să primească o altă palmă !…
  A întoarce și celălalt obraz înseamnă să-și arate fața sa divină !
  Evident, asta înseamnă să nu vă facă ce i-ați făcut voi, ci să aibă atitudine justă, corectă față de voi si de Dumnezeu !
  Nicolae cel bătrân și păcătos .

 2. Nu pot sa înțeleg de ce Părintele Onu crede că e smerit, acceptând atacurile dumneavoastră.
  A intoarce celălalt obraz nu înseamnă să-și întindă obrazul celălalt, riscând să primească o altă palmă !…
  A întoarce și celălalt obraz înseamnă să-și arate fața sa divină !
  Evident, asta înseamnă să nu vă facă ce i-ați făcut voi, ci să aibă atitudine justă, corectă față de voi si de Dumnezeu !
  Nicolae cel bătrân și păcătos .

 3. Acest individ trebuie excomunicat din BOR !Nu stiu ce asteptari are Calinic care adaposteste un alt eretic canonico sinodal pe nume Caliopie !O haita de golani pusi pe capatuiala mizand pe naivitatea si buna credinta a oamenilor !

 4. Minciunele si exagerari… 🙂
  Cine il cunoaste pe parintele Onu nu poate apleca urechea spre aceste afirmatii…

 5. Nu va e rusine sa mintiti in halul acesta ??? Eu il cunosc foarte bine pe parintele Onu , este un om Sfant !