Preotul Onu s-a ascuns sub pulpana ÎPS Calinic şi de acolo ne-a „înjurat”

de | 16.06.2017 16:00 | Dezvăluiri

7 Onu CalinicÎntârziat și fără să spună nimic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a postat, vineri, 9 iunie, pe pagina sa oficială, un comunicat de presă care ne este destinat. Asta vine cam la două săptămâni după ce noi am solicitat un punct de vedere vizavi de tentativele preotului Constantin Onu de a forma o biserică nouă, timp în care, nici Arhiepiscopia, nici preotul, nu au avut nicio reacție vizavi de articolele publicate.

În urma unui mesaj expediat de noi, luni, 5 iunie, în care îi solicitam punct de vedere, preotul Constantin Onu, ne-a trimis, un răspuns însă, doar, miercuri dimineață, în ziua apariției Jurnalului de Argeș, datat 6 iunie. Este vorba despre Mărturisirea din care  vă spicuim mai jos.

Din cauza lipsei de reacție a trebuit să cerem un punct de vedere Patriarhiei Române și mai rămânea să înaintăm o solicitare la Patriarhia Constantinopolului sau la Patriarhia Moscovei ori chiar la Vatican, și tot primeam mai repede un răspuns. Dacă Biserica de la Argeș ne spune în comunicatul îndelung pritocit, faptul că a avut punctul de vedere lămuritor al lui Constantin Onu, nu ne lămurește pe noi, și nici cititorii noștri, cum este cu adunările clandestine de la casa din Bascov ale enoriașilor chemați de acesta ori cu Crezul vădit neortodox, răspândit printre enoriași, și nici cu acuzațiile de hărțuire sexuală pentru care a fost chemat să dea socoteală, Constantin Onu, în urmă cu un an. Nu, absolut niciun cuvânt despre aceste ultime isprăvi ale fostului paroh de la Mavrodolu, căci a avut mai multe, unele lăsându-l în urmă cu câțiva ani fără parohie.

Eparhia Argeșului a trimis un comunicat de presă prolix

„Comunicat de presă
Având în vedere informațiile apărute în ziarul Jurnalul de Argeș, dar și punctul de vedere lămuritor exprimat de preotul Onu Constantin, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului își reafirmă dorința de bine, pace și întreaga atenție asupra unității de credință și de manifestare pentru toți credincioșii ortodocși argeșeni și musceleni.
De asemenea, considerăm că astfel de încercări de destabilizare a unității ortodoxe argeșene, sunt menite să creeze doar beneficii legate de senzaționalul căutat de o parte din publicul consumator de presă și, în niciun caz, nu vor putea afecta credința adevărată, unică și dreaptă, mărturisită de poporul român timp de peste 2.000 de ani.
Eparhia Argeșului și Muscelului își exprimă și în acest context, disponibilitatea de a răspunde tuturor solicitărilor întemeiate pe lucruri reale și dovedite și de a întreprinde toate demersurile pentru respectarea legilor României și a Statutului Bisericii Ortodoxe Române.
Rugăm pe Domnul Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți cu harurile Sale dumnezeiești!”

Fratele lui Onu a şters de pe Internet un mesaj jignitor la adresa Jurnalului

7 Onu01În timp ce șefii de la Curtea de Argeș ascundeau gunoiul sub preș, preotul ne-a trimis și a răspândit în mediul virtual un mesaj jignitor. Astfel pe pagina de Facebook a fratelui său, Nicolae Onu, apărea „Mărturisirea” fostului preot de la Mavrodolu, intenția nefiind aceea de a se apăra, ci de a pune sub semnul întrebării buna credință și profesionalismul redactorilor „Jurnal de Argeș”. Postarea s-a întors însă, ca un bumerang, împotriva autorului și postacului, pentru că cititorii au răspuns cu zeci sau chiar sute de comentarii, în cea mai mare parte negative, la adresa feței bisericești care s-a ascuns sub pulpana arhiepiscopului ce nu l-a caterisit, ba, dimpotrivă, l-a mângâiat pe creștet. Însă, în mod evident, caracterul negativ al majorității comentariilor la adresa unui punct de vedere care se vroia a fi Mărturisirea preotului Constantin Onu, a făcut ca postarea să fie ștearsă de pe Internet. Noi însă o avem. Și vă prezentăm în continuare o parte, edificatoare, credem noi, pentru că restul este scris în același registru.

„Îi asigur pe drept-credincioşii Eparhiei Argeşului şi Muscelului că nu voi pune la cale o schismă”

„…Faptul că o informație privitoare la crearea unei noi biserici, a unui nou cult este pusă pe seama mea, nu denotă nimic altceva, decât libertatea democratică de a spune de oricine, orice, până la limita incidenței penale. Eu, ținând cont de întreaga mea carieră preoțească, liturgică, pastorală, culturală, social-filantropică și educativă, care nu a fost una oarecare și pentru care îi mulţumesc Lui Dumnezeu și Părintelui Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Muscelului, nu mi-aș permite ca acum să-mi deteriorez cu nimic bruma de har pe care sper ca am agonisit-o. Este clar că cineva a gândit și a scris cele sesizate de publicația menționată și atribuite mie. Din fericire, cu toată responsabilitatea și frica de Dumnezeu, nu sunt eu acela. Cine se ascunde în spatele acestei campanii? Nu are importanță! Nu are importanță! Să fie iertat și de Dumnezeu binecuvântat! Nu voi pregeta ca prin mijloacele de exprimare pe care le mai am la dispoziție, urmare a statutului meu de preot, să fiu în Biserica Neamului meu, în Biserica mea, bună și străbună, un mesager al faptelor luminate de harul divin. Îi asigur pe drept-credincioșii Eparhiei Argeșului și Muscelului că nu am intentat, intenționat și nu voi pune la cale o schismă de genul celei imaginate de doamna Alina Crângeanu, care a încălcat o regulă elementară a jurnalistului, aceea de a consemna declarația subiectului, în speță, a mea. Dezmint în mod categoric toate informațiile eronate și insinuările din respectivul articol și îmi rezerv dreptul de a chema în instanță, pe semnatarul articolului și publicația care mi-a deteriorat imaginea prin această campanie calomnioasă derulată pe o perioadă de un an de zile. În încheiere, afirm și mărturisesc că sunt și voi rămâne fiu fidel al Bisericii Ortodoxe Române, al învățăturilor Sfinților Părinți și arhiepiscopului Calinic. Preot Onu Constantin”, a postat fratele preotului Onu.  
Nota redacției. Chiar dacă Mărturisirea lui Constantin Onu a fost ștearsă de pe Internet din cauza noianului de comentarii negative, noi vă prezentăm un print screen de pe pagina în care a fost postată.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii