Web Analytics

Preotul Bologea, anchetat de Arhiepiscopie după ce i-a luat casa unei bătrâne

de | 12.03.2020 13:40 | Dezvăluiri

# Fiul și nora defunctei cer caterisirea parohului din Călinești # Preotul a fost suspendat pe o perioadă de 30 de zile, până la finalizarea anchetei
Cristian George Teodorescu, bărbatul care îl acuză pe preotul Cosmin Bologea, parohul Bisericii Turculești din Călinești, că a luat casa mamei sale și apoi a dus-o la azil, s-a prezentat luni, 9 martie, împreună cu soția sa, Gabriela, la Eparhia Argeșului și Muscelului.
Părintele Paul Solomon, inspector eparhial, și părintele Alexandru Mărtoiu, secretar eparhial, l-au audiat, iar bărbatul a dat o declarație în care a descris ce s-a întâmplat cu mama lui, care a semnat cu preotul paroh de la Turculești un contract de vânzare-întreținere prin care îl făcea pe acesta proprietar pe casă, în schimbul întreținerii. Minunea nu a durat prea mult, că slujitorul bisericii a dus-o pe femeie la azil, unde aceasta a și murit. Între timp, parohul a dărâmat casa pe locul căreia a construit o spălătorie auto și o benzinărie.
„Bologea a dărâmat casa și pe mama a scos-o pe cu picioarele înainte din azil, acolo unde ea nu și-a dorit niciodată să ajungă. S-a dus la mama cu două luni înainte ca ea să treacă în neființă și i-a luat o declarație ca să își acopere urmele: dărâmarea casei și nerespectarea contractului” – a scris fiul defunctei în declarația dată în fața preoților.

”Să nu mai înșele bătrâni! Nu este creștinește ce face sub haina preoțească”

Apoi, acesta ne-a mai istorisit: „Ne-am întâlnit cu părintele Solomon și cu părintele Alexandru. Am discutat absolut tot. Au spus că l-au audiat și pe preotul Cosmin Bologea. La sfârșit, după ce am dat o declarație în care am scris care sunt supărările noastre, am spus că dorința noastră, ca și creștini, este ca preotul Cosmin Bologea să fie caterisit de către Biserica Ortodoxă Română. Pentru că moral nu este și nici creștinește nu este ceea ce face el sub haina preoțească și aduce rușine BOR”. „Dorința noastră este ca Bologea să fie caterisit de către Biserica Ortodoxă Română, pentru că moral nu este și nici creștinește ceea ce face! Să nu mai înșele bătrâni!” – a scris în declarație Cristian George Teodorescu. Din câte am aflat, la Arhiepiscopie s-ar fi luat decizia suspendării preotului pe o perioadă de 30 de zile, până la finalizarea anchetei.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii