Web Analytics

Un preot de la Mavrodolu ajută copiii sărmani printr-o asociaţie filantropică

de | 18.10.2018 13:05 | Actualitate

# „Mulți preoți fac așa ceva, doar că nu suntem crezuți”, spune părintele Paul Stănescu

Încă mai există dorința de a face bine, ne spune chiar un om care alină suferințele sufletelor nevoiașe de 9 ani încoace. Vorbim de preotul Paul Adrian Stănescu de la Biserica Mavrodolu, Pitești. Acesta conduce Asociația Filantropică Socială „Sf. Apostol Ștefan”, o asociație ortodoxă nonguvernamentală, înființată în 2009, prin care oameni defavorizați primesc alimente, medicamente, rechizite, suport material, financiar și emoțional.
Sediul asociației este în Căteasca. „Nu avem angajați. Contabila este fina mea și este voluntară. Totul se face cu ajutorul lui Dumnezeu”, mai spune părintele Stănescu, care se poate considera un om norocos. La cei 42 de ani, are o familie frumoasă, alcătuită din trei copii și soția sa.
Cel mai recent caz este din Mozăceni, la începutul acestei toamne. „M-a sunat o doamnă din Mozăceni, mi-a spus că acolo sunt două familii cu nevoințe, o familie cu patru copii și una cu trei. Se apropia începerea școlii și am trimis o mașină de alimente, apoi am fost să cunosc despre ce e vorba. Am asigurat tot ce trebuie pentru școală. Nu întreb prea multe detalii, de obicei”, povestește preotul Stănescu.

Căsuță nouă pentru o familie năpăstuită

Pentru părintele Stănescu, important este să crezi, numai așa a reușit de nouă ani să-i ajute pe cei defavorizați. În acest an, Asociația „Sfântul Apostol Ștefan” a ajutat și o altă familie, două fetițe crescute de bunica și mama lor, din comuna Bradu, Argeș, care locuiau într-o căsuță dărăpănată, gata să cadă. Situația lor era crâncenă, întrucât, atunci când i-a cunoscut preotul, le lipseau și lemnele de foc, iar mâncarea le ajungea de pe o zi pe alta. Fetițele nu aveau nici jucării, iar mama lor lucra cu ziua prin sat. Prin eforturile părintelui Stănescu și ale oamenilor buni care au auzit de acest caz, fetițele locuiesc acum într-o căsuță nou construită, sigură și mobilată.
Și preotul Horia Dumitrescu, de la aceeași biserică, este voluntar în această asociație. Împreună au ajutat până acum zeci de familii. „Le descopăr prin cunoștințe, mai ales, de când avem pagina de facebook, mă contactează. Pe unii i-am căutat eu, mulți mă descoperă ei. Cazurile preluate sunt ajutate pe termen lung. Copiii pe care i-am preluat de mici acum sunt la liceu”, adaugă preotul Paul Stănescu.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Un părinte minunat

  2. Acest preot este blând și merita sa fie paroh

  3. Tot respectul pentru ceea ce faceți! Multă sănătate și putere de muncă pentru a continua să ajutați oamenii ce au nevoie de dvs. !