Web Analytics

Premierul rus Dmitry Medvedev: “Un război comercial în toată regula a fost declarat Rusiei”

de | 3.08.2017 11:04 | Actualitate

medvedevDmitry Medvedev, prim-ministrul Rusiei, a afirmat că decizia SUA de a adopta noi sancţiuni împotriva Rusiei reprezintă o declaraţie de război comercial, însă Moscova nu va fi foarte afectată de noile măsuri punitive, relatează site-ul agenţiei Tass.

„Un război comercial în toată regula a fost declarat Rusiei. Ne vom continua în linişte munca pentru dezvoltarea economiei, a sferei sociale şi vom fi implicaţi în substituirea importurilor. Vom aborda atribuţiile de stat bazându-ne în primul rând pe noi”, a scris Medvedev pe Facebook.

Acesta a mai precizat că Rusia a învăţat în ultimii ani să lucreze în condiţiile în care a avut un acces limitat la pieţele financiare internaţionale, creditorii şi investitorii străini ferindu-se de cooperarea cu Rusia de teama unor noi sancţiuni impuse de statele occidentale. „Sancţiunile sunt lipsite de sens. Ne vom continua drumul”, a mai adăugat premierul rus.
Nici unele state membre ale Uniunii Europene nu sunt tocmai mulţumite de noile sancţiuni impuse Rusiei deoarece măsurile ar afecta afeceri ale unor companii europene cu firme ruse, în special proiectul gazoductului Nord Stream 2, între Rusia şi Germania, Austria şi Franţa.
Statele Unite au impus sancţiuni suplimentare Rusiei, din cauza presupusei implicări în scrutinul prezidenţial american. Rezoluţia Congresului SUA, semnată de preşedintele Donald Trump, menţine sancţiunile impuse de Administraţia Barack Obama şi prevede măsuri suplimentare împotriva unor indivizi implicaţi în anumite activităţi. De asemenea, rezoluţia limitează capacitatea preşedintelui de a atenua sancţiunile impuse Rusiei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii