Web Analytics

Premierul Dăncilă vine la inaugurarea noului sediu al Renault România

de | 27.06.2019 13:27 | Economie

Vineri, 28 iunie, de la ora 10, la București va avea loc inaugurarea noului sediu al Renault România. În clădirea Renault Bucharest Connected vor lucra toți cei 3.200 de angajați din Capitală care până acum erau împărțiți în cinci locuri diferite. Noul sediu este situat chiar în fața stației de metrou Preciziei, iar la inaugurare vor fi prezenți premierul Viorica Dăncilă și Thierry Bollore – CEO Renault. Este pentru prima oară de la venirea Groupe Renault în România când compania reuneşte toate activităţile de la Bucureşti (design, inginerie, servicii de business, comerţ şi alte funcţii suport) într-un singur spaţiu.
Noul sediu Renault este situat aproape de stația de metrou Preciziei și va fi finalizat în primul trimestru în 2019. Spațiul construit va avea o suprafață de peste 47.000 de metri pătrați, iar Renault a semnat cu Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din Europa Centrală și de Est, un contract de închiriere pe cel puțin 11 ani.

Clădirea are de la amfiteatru până la sală de sport

Clădirea Renault Bucharest Connected are 7 etaje, este încadrată în Clasa A și respectă normele de calitate de top pentru acest tip de construcţie. RBC are în dotare showroom pentru vehiculele Groupe Renault, 1.000 de locuri de parcare, un amfiteatru cu capacitate de 350 de locuri, destinat evenimentelor interne şi externe, restaurant, cabinet medical, infrastructură informatică și sală de sport.
Globalworth a finalizat construcția proiectului Renault Bucharest Connected (RBC) la doar un an și jumătate de la demararea lucrărilor pe șantierul din zona de vest a Bucureștiului.
Cei aproape 58.000 de metri pătrați de spații de birouri, facilități și de centru de design au fost construiți în 561 de zile.
Construcția Renault Bucharest Connected a început în august 2017, iar lucrările au fost finalizate în luna februarie a acestui an. Proiectul include 40.000 de metri pătrați de birouri de Clasa A, deserviți de un etaj subteran de 10.000 mp ce include aproximativ 240 locuri de parcare, la care se adaugă cele 760 aflate la suprafață. De asemenea, proiectul înglobează și un centru de design de 8.000 de mp, iar angajații care vor lucra aici vor beneficia și de un amfiteatru cu o capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor. La toate acestea se adaugă și alte facilități, precum un restaurant, sală de sport și un cabinet medical.
Proiectul înglobează cele mai înalte standarde în materie de eficiență energetică și urmează să fie certificat verde BREEAM, cu gradul Excellence. Mai mult, Renault Bucharest Connected va fi prima clădire din portofoliul Globalworth certificată EDGE (“Excellence in Design for Greater Efficiencies”), oferit de IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale. O clădire care primește această certificare utilizează cu 20% mai puțină energie și apă, ceea ce are un impact pozitiv asupra costurilor de întreținere.
Renault Bucharest Connected are un consum redus de energie electrică și o eficiență maximă în ceea ce privește încălzirea, răcirea și ventilarea spațiilor. Un element distinct al proiectului îl reprezintă cele două atriumuri generoase, care oferă un plus de lumină naturală în spațiile de birouri, reprezentând atât un beneficiu pentru starea de bine a angajaților, cât și pentru reducerea costurilor de întreținere. Mai mult, acest lucru este amplificat și de fațada de sticlă a clădirii, proiectată astfel încât să minimizeze și pierderea de căldură pe timpul iernii.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii