Premierul Cioloș la Mioveni: ”Avem nevoie să stimulăm achiziția de automobile noi pentru a proteja locurile de muncă din România”

de | 30.06.2016 10:14 | Actualitate

 

Premierul Dacian Cioloș a vizitat timp de două ore uzina Dacia de la Mioveni și a discutat cu directorul general Dacia – Yves Caracatzanis și cu autoritățile locale despre problemele industriei auto, dar și despre mult așteptata autostradă Pitești-Sibiu. La finalul vizitei, Yves Caracatzanis, directorul Dacia, a declarat: ”Dacia este cea mai mare firmă din România ca cifră de afaceri, reprezentând 3% din PIB și 8% din exporturi. Am investit 2,4 miliarde de euro la Dacia din 1999. Sunt preconizate investiții și în anii următori, atât pentru modernizarea uzinei, cât și pentru reînnoirea gamei Dacia.”

 

Premierul Dacian Cioloș a spus că ”este de mare interes pentru Guvern ca investitori precum Renault la Dacia să își continue activitatea în România și să și-o dezvolte. Creșterea economică a României va avea un impact asupra oamenilor doar în măsura în care vom crește și competitivitatea. Din august se vor elimina taxele și impozitele pe salarii pentru cei care lucrează în centre de dezvoltare tehnologică, așa cum este și Centrul Dacia-Renault de la Titu. Și aceasta înseamnă o creștere proporțională a veniturilor cercetătorilor. Dorim să reducem migrația forței de muncă calificate. Vrem să atragem și alți investitori în sectorul auto industrial din România.”

 

 

Sper ca până la sfârșitul anului să avem un studiu de fezabilitate bun pentru autostrada Pitești-Sibiu”

 

 

Dacian Cioloș a subliniat și importanța creșterii vânzărilor de autoturisme noi: ”Avem nevoie să stimulăm achiziția de autoturisme noi, nu doar din motive de mediu, dar și pentru a proteja locurile de muncă din România și a a stimula în continuare investițiile producătorilor auto. Vrem să ne gândim și la o abordare mai predictibilă a programului Rabla. Ne interesează nu doar dezvoltarea producătorilor auto cum este Dacia, ci și a furnizorilor pe care îi au. Vrem să stimulăm din ce în ce mai mult gama de furnizori autohtoni.”

 

Întâlnirea dintre premier și directorul Dacia a inclus și subiectul fierbinte al autostrăzii Pitești-Sibiu. ”Proiectul autostrăzii Pitești-Sibiu rămâne între priorități, avem și finanțarea. Obiectivul nostru este ca până la sfârșitul anului să avem un studiu de fezabilitate bun pentru autostrada Pitești-Sibiu.”

 

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii