Web Analytics
scris vineri, 20.09.2024

Premieră la Bruxelles: Roxana Mînzatu a ales o româncă drept șef de cabinet

Roxana Mînzatu, comisar european, a ales să colaboreze cu o româncă în poziția de șef de cabinet, o premieră în istoria comisarilor români. Alina Ujupan, care are o vastă experiență în Comisia Europeană, a fost numită în această poziție strategică. Până în prezent, comisarii români au avut șefi de cabinet de alte naționalități, cum ar fi spanioli, italieni sau austrieci. Ujupan are o carieră solidă la Bruxelles, lucrând anterior alături de comisari europeni de renume, inclusiv Dacian Cioloș și Margrethe Vestager.

Premieră la Bruxelles: Roxana Mînzatu a ales o româncă drept șef de cabinet

Citește și: Fosta primăriţă Elisaveta Tudose, operată la şold de dr. Cătălin Cârstoiu, se recuperează greu, acasă, la Coşeşti

Mînzatu a explicat că decizia de a o numi pe Ujupan a venit în urma unui proces atent de selecție și interviuri cu mai mulți profesioniști cu experiență în cadrul Comisiei Europene. Alina Ujupan a fost desemnată să coordoneze echipa de tranziție care o va sprijini pe Mînzatu în pregătirea audierilor din Parlamentul European. Acest pas semnifică o evoluție importantă pentru prezența românilor în poziții-cheie la nivel european.

Deși România rămâne sub-reprezentată în funcțiile de conducere din cadrul instituțiilor europene, această numire marchează un progres semnificativ pentru recunoașterea competenței românilor la nivel internațional​.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...