Web Analytics
scris joi, 13.06.2024

Prefectura, chemată în garanţie într-un proces legat de Spitalul Câmpulung

Efecte ale suspendării din funcția de manager al Spitalului Municipal Câmpulung a lui Nicolae Alexe încă se mai produc. S-au încheiat mai multe litigii, câștigător fiind suspendatul, însă o perioadă de aproape doi ani a fost recent revendicată de către fostul manager, în sensul obținerii drepturilor salariale neîncasate.

Prefectura, chemată în garanţie într-un proces legat de Spitalul Câmpulung

Alexe a acționat în judecată Câmpulungul, Primăria, Spitalul și Prefectura, cerând salariile la care ar fi avut dreptul între iunie 2020 și iunie 2022. Asta însemnând, inițial, 246.842 lei plus dobânzi, dar s-a depus deja o cerere de majorare a sumei solicitate. Iar la ultimul termen, cel din aprilie, Instituția Prefectului Județul Argeș a fost chemată în garanție, asta însemnând că va suporta eventuala plată a despăgubirilor materiale cerute de Nicolae Alexe.
Dacă fostul manager va avea câștig de cauză, nu va fi prima dată când Prefectura Argeș va fi bună de plată în urma unui proces pe tema suspendărilor lui Alexe. Instituția condusă acum de Dragoș Predescu a mai fost obligată să-i plătească fostului manager diferența de salariu cuvenit acestuia pentru una dintre perioadele de suspendare, cea cuprinsă între 30 aprilie și 25 mai 2020. Plus că s-a ales atunci și cu cheltuielile de judecată stabilite de instanță.

Nicolae Alexe a primit suspendări din funcție la începutul pandemiei de Covid-19. După ce s-a războit cu toată lumea, inclusiv cu Ministerul Sănătății, a fost reinstalat în funcție în iunie 2022. Nu a stat mult în scaunul de manager, fiindcă la început de martie 2023 a fost demis prin dispoziție a primăriței Elena Lasconi. O demitere care a fost însoțită de acuzații și amenințări cu sesizările penale din ambele părți. Ca de obicei, nu s-a întâmplat nimic în acest sens, atât Lasconi, cât și Alexe îngropând securea războiului.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Fostul ministru al Sănătății din perioada pandemiei Nelu Tătaru, recrutat de Securitate în perioada liceului

Citește și Scandal şi proces între ginecologi. Dr. Pletea l-a dat în judecată pe dr. Vele, care l-a acuzat de proceduri medicale neautorizate

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită