Web Analytics
scris joi, 28.03.2019

Prefectura Argeş a cerut Ministerului Mediului aprobare pentru relocarea a doi urși de la Arefu

Cetatea Poenari, una dintre principalele atracții turistice ale judeţului Argeş, închisă din nou, miercuri, 27 martie, va fi redeschisă abia „când zona va fi sigură și ursii îndepărtați”, după cum a comunicat conducerea Muzeului Județea Argeș, instituție care administrează cetatea, cea care a și luat decizia închiderii fortăreței.

Prefectura Argeş a cerut Ministerului Mediului aprobare pentru relocarea a doi urși de la Arefu

„De siguranța vizitatorilor răspunde strict administratorul obiectivului turistic, căruia, anul trecut, i-a fost recomandat să monteze gard electric special (cu amperaj/voltaj mic) de-a lungul traseului de acces”, amintește subprefectul Adrian Bughiu.

Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean spune că soluția sugerată de Prefectută era imposibil de aplicat și, oricum ineficientă.
„ Ar însemna să punem garduri de o parte și de alta a scărilor pe tot traseul. Mă îndoiesc că asta ar fi o soluție, dar fiind faptul că urșii au rupt și gardul de la cetate. Oricum, deocamdată avem un proiect pe fonduri europene pentru restaurarea cetății și nu putem să facem nicio investiție acolo”, a declarat Cornel Popescu, care a înaintat solicitări mai multor instituții pentru luatre măsurilor ce se impun.

Prefectura așteaptă, acum acordul pentru relocarea mamiferelor.

„Am solicitat deja printr-o adresă Direcției Silvice Argeș să demareze procedurile pentru avizarea de către Ministerul Mediului a relocarii pentru două exemplare urs din zona cetătii”, spune Adrian Bughiu, subprefectul județului Argeș.

Foto arhivă Prmăria Zărnesti

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...