Prefectura a atenţionat Stâlpeniul că obstrucţionează accesul presei

de | 10.06.2021 13:12 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Consiliul Local al comunei Stâlpeni are deja o hotărâre declarată ilegală, după ce Prefectura a atenționat asupra actului emis în luna martie. Totul a pornit de la lipsa de transparență din administrația locală, sesizată și contestată în special de publicația online ”Gazeta de Stâlpeni”.

S-a început cu solicitarea de înregistrare și transmitere a ședințelor Consiliului Local, un proiect de hotărâre fiind inițiat în acest sens. Doar că o tentativă de a filma s-a soldat cu evacuarea jurnalistului din sala de ședințe. Ulterioara presiune spre transparență a determinat conducerea Primăriei să propună un proiect de hotărâre absurd, așa cum pe vremuri și la Câmpulung s-a întâmplat, prin care s-a instituit un regulament de acreditare a reprezentanților mass-media pe lângă autoritățile administrației publice locale și Primăria Stâlpeni. Printre altele, în text sunt expuse condițiile de participare a jurnaliștilor la conferințele de presă organizate de Primărie, deși niciodată primarul nu a organizat o asemenea activitate.

După cum era de așteptat, Instituția Prefectului Argeș a reacționat, iar hotărârea aprobată în ședința din martie a fost apreciată ca nelegală la începutul lunii mai. În motivarea deciziei, Prefectura transmite faptul că ”participarea ziariștilor la activitățile autorităților sau instituțiilor publice nu va putea fi limitată sau restricționată prin reglementări interne ce exced textului Legii nr. 544/2001” și solicită revocarea hotărârii de consiliu.
C.I.B.

Citește și Prefectul Emilia Mateescu confirmă despăgubiri de 526.000 lei de la Guvern pentru Valea Danului

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat
Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat

Achiziționată recent de către S.C. Salubritate 2000 S.A., noua mașină de gunoi a fost testată în vederea ridicării pubelelor cu o capacitate între 120 și 240 de litri. Este vorba despre un utilaj mono operator, ce lucrează în regim automat, regim în care pot fi...

Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni
Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Burtea Florian Gabriel, medic specialist urolog. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București,...