Prefectura a atenţionat Stâlpeniul că obstrucţionează accesul presei

de | 10.06.2021 13:12 | Actualitate, Politica si Administratie

Consiliul Local al comunei Stâlpeni are deja o hotărâre declarată ilegală, după ce Prefectura a atenționat asupra actului emis în luna martie. Totul a pornit de la lipsa de transparență din administrația locală, sesizată și contestată în special de publicația online ”Gazeta de Stâlpeni”.

S-a început cu solicitarea de înregistrare și transmitere a ședințelor Consiliului Local, un proiect de hotărâre fiind inițiat în acest sens. Doar că o tentativă de a filma s-a soldat cu evacuarea jurnalistului din sala de ședințe. Ulterioara presiune spre transparență a determinat conducerea Primăriei să propună un proiect de hotărâre absurd, așa cum pe vremuri și la Câmpulung s-a întâmplat, prin care s-a instituit un regulament de acreditare a reprezentanților mass-media pe lângă autoritățile administrației publice locale și Primăria Stâlpeni. Printre altele, în text sunt expuse condițiile de participare a jurnaliștilor la conferințele de presă organizate de Primărie, deși niciodată primarul nu a organizat o asemenea activitate.

După cum era de așteptat, Instituția Prefectului Argeș a reacționat, iar hotărârea aprobată în ședința din martie a fost apreciată ca nelegală la începutul lunii mai. În motivarea deciziei, Prefectura transmite faptul că ”participarea ziariștilor la activitățile autorităților sau instituțiilor publice nu va putea fi limitată sau restricționată prin reglementări interne ce exced textului Legii nr. 544/2001” și solicită revocarea hotărârii de consiliu.
C.I.B.

Citește și Prefectul Emilia Mateescu confirmă despăgubiri de 526.000 lei de la Guvern pentru Valea Danului

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii