Web Analytics

PREFECTUL EMANUEL SOARE: “VOM CREȘTE GRADUL DE PROMOVARE LA EXAMENUL PENTRU OBȚINEREA PERMISULUI AUTO””

de | 7.07.2020 18:54 | Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a participat marți la o conferință de presă susținută alături de șeful SPCRPCIV Argeș, comisarul Marian Ivan și subprefecții Adrian Bughiu și Andrei Ciungu. Prefectul județului a vorbit despre creșterea procentului de promovabilitate la examenul pentru obținerea permisului de conducere, în acest sens fiind făcute câteva demersuri importante.

“Trebuie să facem două lucruri fundamentale: să creștem calitatea pregătirii, prin școlile de șoferi și să creștem profesionalismul examinării. Am vorbit la Autoritatea Rutieră Română și vor începe o verificare serioasă a modului cum se face pregătirea la școlile de șoferi. Ne interesează să îmbunătățim calitatea pregătirii, pentru creșterea gradului de promovare la examenul pentru obținerea permisului de conducere. Am sprijinul conducerii ARR Argeș. În același timp, suntem foarte atenți la plângerile privind examinarea. SPCRPCIV are o comunicare directă cu școlile de șoferi, vom vobi și cu corpul de examinatori, să vedem dacă sesizările pe care le primim sunt reale. Am reușit să reorganizăm zona de la stadion, am avut sprijinul Primăriei Pitești, care a instalat câteva toalete ecologice. Condițiile sunt însă departe de a fi ideale, ar mai fi nevoie de bănci și copertine pentru candidați. Este destul de greu de lucrat cu autoritățile locale, dar nu vom lăsa lucrurile așa”, a spus prefectul Emanuel Soare.

Șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Argeș, comisarul-șef Marian Ivan, a arătat că în luna iunie, de când s-au reluat examinările la proba practică pentru obținerea permisului auto, au fost examinați 2104 candidați. Cifra ne plasează pe locul 3 pe țară, în plus fiind examinați la proba teoretică 90 de candidați. SPCRPCIV Argeș a eliberat 2467 de permise de conducere, 3064 de certificate de înmatriculare și 1682 de autorizații provizorii de circulație. La proba practică, pentru ca tot mai mulți argeșeni să poată susține examenul auto, se lucrează cu 12 examinatori. Săptămâna trecută, la Câmpulung, procentul de promovabilitate a fost de 46%, iar la Pitești- 39%. De la reluarea examinărilor la proba practică, pe 2 iunie, în Argeș au promovat sub 40% dintre candidați.

“Nu mai este aglomerație la ghișee, se respectă distanțarea fizică. Mulțumesc domnului prefect pentru sprijinul oferit, prin Inspectoratul Județean de Jandarmi. La rândul lor, Poliția Locală Pitești și Poliția Națională ne-au sprijinit foarte mult pentru organizarea activității din zona stadionului “Nicolae Dobrin”, în condițiile actuale, când candidații trebuie să respecte măsurile de protecție impuse de starea de alertă”, a declarat comisarul-șef Marian Ivan.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Domnule Cristian Vasile, dacă vă auzea Vadim Tudor că scrieți ,, procentul de promovabilitate ,, în loc de ,,procentul de PROVARE ,, , vă altoia cu 5 rânduri numai de dânsul compuse.
    Presupun că la studiile dumneavoastră domnule Vasile, știți că există o eroare gravă în acest caz !