Web Analytics

Prefectul Emanuel Soare: „Suntem în top 10 al județelor cu cea mai mică rată de incidență”

de | 26.01.2021 17:37 | Actualitate

Prefectul județului Argeș a vorbit în conferința de presă de marți, 26 ianuarie, despre situația COVID-19 din județ.  În Argeș nu se mai pot face programări pentru vaccinarea anti-Covid, dar acestea vor fi reluate din 8 februarie, dată de la care vor funcționa și mai multe centre de vaccinare. Astfel, vor fi amenajate 5 centre noi de vaccinare: 2 în Pitești (la Muntenia Hospital, dedicate exclusiv cadrelor didactice), 1 la Izvoru, 1 la Ștefănești și 1 la Mărăcineni. În prezent, în județ funcționează 8 centre de vaccinare: Pitești (cu 3 fluxuri, la hotelul Primăriei), 1 la Mioveni (Casa de Cultură Racovița), 1 la Topoloveni (Policlinică),1 la Câmpulung (ambulatoriul Spitalului Municipal), 1 la Costești (Spitalul Orășenesc), 1 la Curtea de Argeș (centru de recreere persoane vârstnice).

Prefectul a subliniat faptul că suntem într-o scădere continuă a cazurilor Covid. „Practic, în acest moment avem doar opt localități din județul Argeș care depășesc incidența de peste 1,5 la mia de locuitori”. Totuși, locurile de la secțiile Anestezie Terapie Intensivă sunt ocupate în proporție de 60 %. „La Spitalul Mioveni, din 16 locuri, 14 sunt ocupate. La Spitalul Județean, din 15 locuri disponibile, 9 sunt ocupate. La Câmpulung, din 14 disponibile, 5 sunt ocupate. Avem destul de multe cazuri care arată că nu trebuie să ne jucăm cu această boală și chiar dacă suntem într-o scădere evidentă a indicelui de infectare, nu trebuie să ne grăbim cu măsuri de relaxare”, a mai precizat prefectul.

Citește și Covid-19. Argeșul, în continuare printre județele cel mai puțin infectate din România

În prezent, în Argeș, sunt în vigoare restricțiile de nivel galben, adică pentru incidențele dintre 1,5 și 3 la mie, chiar dacă mare parte dintre localități sunt sub acești indici. Prefectul explică că s-au prelungit restricțiile din scenariul galben, încă din decembrie, pentru a pregăti deschiderea școlilor. „Menținerea unui nivel mai ridicat al restricțiilor, ne-a dus astăzi în această situație excepțională să fim cu mult înaintea altor județe. Suntem în top 10 al județelor cu cea mai mică rată de incidență și suntem în continuă scădere, ceea ce ne arată că strategia este una bună. În acest moment, avem cea mai mică rată de incidență de când se calculează la nivelul județului (0.78 la mie)”- a mai declarat Emanuel Soare.

De asemenea, prefectul face un apel către argeșeni să dea prioritate la programarea pentru vaccinare persoanelor vârstnice. „În acest moment, programările pentru vaccinare în Argeș sunt blocate. Având în vedere numărul limitat de doze, rugămintea mea e să dăm prioritate vârstnicilor și bolnavilor cronici. Să ne programăm întâi seniorii și apoi să ne programăm și noi, chiar dacă suntem eligibili pentru etapa a II-a a vaccinării. Moral, pentru mine și angajații din Instituția Prefectului, a fost să nu ne programăm acum, în condițiile în care dozele nu sunt suficiente. Trebuie să avem grijă de seniori, mă bazez pe faptul că argeșenii vor înțelege acest lucru. Mai devreme sau mai târziu ne va veni tuturor rândul să ne vaccinăm”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii