Web Analytics
scris miercuri, 15.02.2023

Prefectul de Argeș le-a cerut primarilor evidența clădirilor cu risc seismic. Doar 7-8 edili, din 102, au răspuns

Miercuri, 15 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul Radu Perianu a spus că le-a cerut tuturor primarilor din Argeș informații referitoare la situația imobilelor „ce pot prezenta risc seismic”.

Prefectul de Argeș le-a cerut primarilor evidența clădirilor cu risc seismic. Doar 7-8 edili, din 102, au răspuns

Este vorba despre clădirile vechi, construite până în 1979, care se pot prăbuși la seisme cu magnitudini mari, cum au fost cele din Turcia, de săptămâna trecută, sau cele din România, din 1977 sau 1986.

Citește și: Prefectul de Argeș, despre jignirile aduse de Elena Lasconi: „Fiecare se califică și prin ce scoate pe gură”

Prefectul a explicat că intenționează în acest fel să restarteze activitatea de identificare și consolidare a clădirilor respective, după apariția unei legi în domeniu (Legea nr. 212 din 12 iunie 2022), pentru a impulsiona autoritățile locale să acceseze fondurile necesare, din finanțări UE și programe gratuite.

Noua lege acordă intervale de timp „generoase” (ce se întind pe patru ani) privind identificarea, expertizarea, marcarea cu panouri și consolidarea clădirilor cu probleme, dar aceste acțiuni trebuie demarate. Este și motivul pentru care Radu Perianu a stabilit un termen limită – 17 februarie – până la care conducătorii UAT-urilor să trimită respectivele informări.

Până miercuri, la ora 11, cu două zile înainte de termenul stabilit, doar șapte-opt comune (dintr-un total de 102 de localități la nivel de județ) au dat un așa-zis răspuns de genul „solicitarea este în atenția noastră”…

Prea multe nu mai sunt de zis. Deocamdată.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...