Web Analytics

Povestea telescaunului de la Ciric sau cum s-au îngropat în pădure 1,5 milioane de euro, bani europeni

de | 19.09.2018 11:59 | Actualitate

Dacă s-ar face un top național al celor mai inutile investiții cu bani europeni, telescaunul de la Iași ar ocupa cu siguranță un loc pe podium. Amenajat în zona de agrement Ciric, telescaunul, care parcurge o zonă de doar 363 metri, și doar printre copaci, nu mai funcționează de doi ani. Pentru realizarea obiectivului, prezentat în 2013 ca o veritabilă atracție, au fost cheltuiți aproape 1,5 milioane euro. Pe perioada celor patru ani de funcționare (2013-2016), încasările totale au fost derizorii, de doar 10.600 euro. Calculând la prețul unui bilet, rezultă că telescaunul a fost folosit de mai puțin de 10.000 de persoane, în toată perioada lui de funcționare. Proiectul are o istorie tumultuoasă: de la erori de proiectare la defecțiuni încă din primele zile de funcționare, până la scoaterea lui definitivă din funcțiune. Acum, nici măcar paznici nu mai are.

Citeşte tot articolul pe:  Ziarul de Iași 

Articol realizat pentru www.PressHub.ro/BaniEuropeni de  Ziarul de Iași  în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii