Web Analytics
scris luni, 25.08.2014

Povestea profului care a înjunghiat o tânără, după ce a rămas fără serviciu

# O dramă provocată de nebunie # Alin Minciunescu a fost dascăl de istorie la Bălilești, însă n-a putut deveni titular și de atunci s-a îmbolnăvit psihic # Tânărul și-a recunoscut fapta în fața polițiştilor și a declarat că oricum voia să ajungă în pușcărie.

Povestea profului care a înjunghiat  o tânără, după ce a rămas fără serviciu

Săptămâna trecută, o tânără de 19 ani din Mioveni a fost înjunghiată în plină stradă, chiar în faţa Catedralei, de un bărbat pe care nu îl cunoştea. Agresorul, Alin Minciunescu, are 34 de ani şi a fost profesor de istorie, până în urmă cu patru ani, când a rămas fără loc de muncă. Din câte se pare, dezamăgirea că nu a reuşit să îşi păstreze locul de muncă i-a creat tânărului şi anumite probleme psihice. După ce a fost ridicat de acasă de poliţişti, tânărul şi-a recunoscut cu seninătate fapta şi a mărturisit că voia să comită o faptă gravă pentru a ajunge în puşcărie. Şi anul trecut bărbatul a fost cercetat penal, după ce a încercat să fure un sacou dintr-un magazin.

Fostul şef al lui Minciunescu: „Era dezamăgit că nu are loc de muncă și stă pe capul mamei”

În 2005, Alin Minciunescu a terminat Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane la Piteşti, specializându-se în Istorie. Chiar în acelaşi an s-a înscris la concursul de Titularizare, unde a obţinut 6. În anul următor ia la concurs nota 5, iar în 2007 nota 7,35. În 2008, cu nota 8,1 reuşeşte să obţină un post de suplinitor la şcoala din comuna Bălileşti. Acolo, tânărul a predat doi ani, timp în care a susţinut şi examenul de definitivare în învăţământul preuniversitar, pe care l-a şi luat cu nota 8,61. Directorul Şcolii Bălileşti, Constantin Ilinca, spune că Alin Minciunescu a lucrat la Şcoala Bălileşti timp de doi ani, în anii şcolari 2008-2009 şi 2009-2010, şi că era un profesor bun, foarte iubit de elevi. „A fost foarte iubit de copii. Ştiţi că elevii pot opta pentru opţionalul de cultură generală între istorie şi geografie. Mulţi s-au înscris la istorie pentru că le plăcea stilul lui. A avut şi activităţi cu copiii de Ziua Eroilor, la care ţinea şi speech-uri. A luat note bune şi la concursuri. Ştiu că mama lui e tot cadru didactic, dar s-a pensionat. Pe toţi ne-a surprins atitudinea lui şi ne pare rău pentru el”, ne-a povestit directorul Ilinca. Acesta ne-a vorbit şi despre încercările eşuate ale tânărului de a prinde un post de titular în învăţământ, care au culminat cu pierderea locului de muncă şi tulburările psihice.
„În 2010, 2011, când la şcoala Bălileşti a fost un post de istorie pentru Titularizare, nu s-a putut titulariza. A venit un alt profesor pe postul respectiv. Mai departe, nu ştim ce s-a întâmplat. Viaţa unui om se poate schimba în patru ani. Ori învăţatul prea mult i-a dăunat, ori faptul că nu a reuşit să se titularizeze pe criza aceasta de posturi. Era dezamăgit probabil de faptul că nu are loc de muncă şi că stă pe capul mamei. Dar pe vremea când lucra la Bălileşti nu dădea dovadă de astfel de evenimente”, a concluzionat directorul Şcolii Bălileşti.
Iustina HARCO-BURCEA

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...