Web Analytics

Povestea limbii române, spusă de Constantin Cotimanis şi Victor Socaciu

de | 6.09.2018 14:00 | Cultură

# Eveniment de excepţie organizat de Centrul Cultural şi Primăria Piteşti

Spectacol literar-muzical în Pitești. Ziua Limbii Române a fost celebrată vineri, 31 august, alături de artiști români get-beget, la Centrul Multifuncțional Pitești . Manifestarea a cuprins un recital de poezie în interpretarea actorului Constantin Cotimanis, personalitate marcantă a teatrului și filmului românesc, acompaniat la chitară de un tânăr talentat- Andrei. „Bună seara, spunem o poveste? Dă-i drumul!”, a spus actorul.

Nu au lipsit mult așteptatele recitaluri de folk, susținute de Victor Socaciu, Tiberiu Hărăguș și Grupul Folk P620. Spectacolul a început cu un recital oferit de cvartetul Filarmonicii Pitești: „Balada” lui Ciprian Porumbescu și „Suita Românească”, de Mădălin Sandu. Timp de două ore, piteștenii au vibrat pe ritmuri de folk, acorduri de vioară, chitară și au cântat în cor „Eminescu” la finalul spectacolului, împreună cu Victor Socaciu, cunoscutul folkist. Cultura îi unește pe oameni, la fel și micile talente. Tinerii din trupa P620 au primit aplauze furtunoase la interpretarea unor piese celebre, precum „Zece”, de Florian Chilian, „Andri Popa”, Phoenix, sau „A venit toamna”, de Nichita Stănescu, pe muzica lui Nicu Alifantis. Artist al Centrului Cultural Pitești, favorit al publicului piteștean și nu numai, cantautorul Tiberiu Hărăguș a interpretat piese cunoscute, precum „La steaua care-a răsărit”. Tot interpret de muzică folk, celebrul Victor Socaciu a adus un omagiu artiștilor români decedați. În timp ce cânta, imagini ale artiștilor erau proiectate. Acesta a reușit să ridice mulțimea în picioare la melodia „Mama lor la toţi”. I s-a alăturat pe scenă și actorul Constantin Cotimanis, care a recitat versuri din lirica românească.
Evenimentul a fost prezentat de Iulia Dumitru, actriță a Teatrului „Al. Davila” Pitești. Spectacolul a fost organizat de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești și, desigur, Filarmonica Pitești.
Mari Tudor

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii