Web Analytics

Potrivit prefectului Dragnea, în condiţiile creşterilor salariale ale medicilor nu se mai justifică mita

de | 28.12.2018 13:58 | Politica si Administratie

Pentru anul 2018 au fost aprobate și utilizate pentru CAS Argeș fonduri în sumă de 808.909,56 mii lei, aproximativ 174.040 mii euro. La un număr de 527.123 de asigurați existenți în evidențe la data de 30.09.2018, suma alocată este 1.535 lei/asigurat. În vederea decontării la termenele de scadență a serviciilor medicale acordate asiguraților s-a aprobat un buget de 537.697,05 mii lei, restul sumelor fiind destinate plății concediilor de incapacitate temporară de muncă (54.256,35 mii lei), transferurilor către unitățile sanitare publice pentru acoperirea creșterilor salariale (180.265,48 mii lei) și cheltuielilor proprii de administrare și funcționare 6.725,66 mii lei. Suma total decontata pentru serviciile medicale şi medicamente furnizate asiguraţilor argeşeni până la această data este de 537.675,10 mii lei.
Cifrele au fost făcute cunoscute în cadrul conferinței de presă a CAS Argeș, care a împlinit 20 de ani de la înființare. Au fost prezenți cu această ocazie foștii șefi ai instituției, actualul prefect Emilian Dragnea, doctorița Anci Ionescu, dr. Gabriel Popa, dar și actualul conducător al instituției, președinte-director general dr. Daniel Mușat.
Într-o discuție despre împliniri și dezamăgiri, după 20 de ani, Emilian Dragnea a spus: „În Vest medicii sunt ținuți în palme, ne place, nu ne place. După 20 de ani am dezamăgirea că societatea noastră încă nu apreciază eforturile făcute de majoritatea medicilor. Majoritatea sunt responsabili și merită să fie apreciați ca atare. Medicina nu se face la fără frecvență sau învățământ la distanță sau prin teste grilă.
Nu am auzit de diplome false pe medicină. Fiind reprezentant al Guvernului, apreciez însă și cred că toată lumea apreciază, domne’, politica salarială am rezolvat-o, să fim sinceri. Un 2000 de euro pe lună un medic din sistemul public – cel mai mic salariu, dar se poate ajunge și la 3000, 4000… Am rămas cu percepția asta că la spital trebuie să ai o anumită atitudine… Asta a fost, este și va mai dura. Într-adevăr, este o problemă a personalului medical, care în condițiile actuale nu își mai găsește justificare. În condițiile în care intrați în contact generațiile de medici s-au schimbat. Ai o altă așteptare. Exista o vorbă și înainte: «Uită-te și în ochii pacientului, nu te uita numai după aparținător»”, a spus prefectul Dragnea, răspunzând la întrebarea dacă mita mai este justificată în cazul medicilor după creșterea salariilor.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii