Web Analytics

Potrivit liberalilor banii din pilonul II ar putea fi deturnați

de | 17.05.2018 11:51 | Actualitate

pliant pnlPNL Argeș demarează o campanie de informare și conștientizare a celor care contribuie la pilonul II de pensie. Campania se va derula pe parcursul unei luni având ca scop informarea celor care contribuie la pilonul II de pensie despre planurile PSD – ALDE de a fura banii din conturile lor. Astfel, 100 de voluntari ai partidului vor împărți, zi de zi, în orașele județului pliante informative. Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL Argeș, Gelu Tofan, “având în vedere deficitul de 14,5% la pilonul I, de stat, guvernanții au pus ochii pe banii de la pilonul II și dacă acum se împrumută din acești bani emițând titluri de stat, probabil le-a încolțit ideea de a pune acești bani în pilonul I fără a mai plăti dobânzi”. Este vorba despre 9 miliarde de euro, suma care ar putea fi „deturnată”, spune liberalul.

Pentru a contracara atacul Coaliției PSD -Alde la pilonul II de pensie, PNL ia în calcul inițierea unui proces colectiv în instanțele de contencios administrativ cerând suspendarea ordonanței 82 din 2017 prin care contribuția participanților s-a redus de la 5,1% la 3,75% urmând a apela, dacă nu va avea câștig de cauză, la instanțele europene pentru că prin această ordonanță este afectat dreptul la proprietate al românilor.

Mai mult, liberalii doresc corectarea legii în conformitate cu cerințele europene, astfel încât contribuția să crească într-o primă etapă la 6% iar apoi până la 8%. “Vrem să corectăm legea. Pilonul II trebuie garantat de stat”, spun aceștia. Gelu Tofan îi îndeamnă pe argeșenii care contribuie la pilonul II să își acceseze contul pe site-ul autorității naționale www.asfromania.ro, dar și să procedeze în cunoștință de cauză atunci când guvernanții vor dori să dispună cum vor de contribuțiile salariaților la pensia privată.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii