Potlogăriile directoarei Magdei Tofan de la OPC

de | 2.12.2010 22:30 | Dezvăluiri

Magda Tofan a pierdut funcţia de director al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş, şefia OPC urmând să fie preluată, din data de 2 decembrie, de pedelistul Gabi Vasilescu. Asta spre bucuria angajaţilor din instituţie, dar şi a conducerii şi membrilor PDL care au realizat, în sfârşit, preţul corect al primirii Magdei Tofan în partid şi menţinerea ei într-o funcţie de grad zero. În circa trei ani, perioadă în care ea a ocupat această funcţie, Tofan s-a remarcat doar prin derapaje de la lege, trafic de influenţă, abuzuri, favoritisme şi comportament dictatorial în relaţia cu subordonaţii. Despre „bilanţul” activităţii Magdei Tofan citiţi mai multe într-un serial incendiar pe care-l demarăm în ediţia din această săptămână.
Din punct de vedere electoral, instituţiile deconcentrate se împart în trei categorii: cele care aduc voturi, cele care aduc fonduri şi cele care nu prea contează. În cadrul celor aducătoare de bani, pentru că de asta vorbim acum, se numără şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, iar procesul prin care acesta atrage fonduri către partid este destul de simplu şi funcţionează pe principiul „eu te scap de amendă, iar tu, agentul economic, te scapi cu nişte donaţii la partid”. Problema e că Magda Tofan a extins capitolul „donaţii”, ea fiind, de fapt, principalul beneficiar al atenţiilor venite din partea agenţilor economici.

Cum a umblat şefa de la Protecţia Consumatorului cu ocaua mică

Magdalena Tofan are ceva vechime la OPC, ea lucrând aici de peste 12 ani, timp în care a dat din coate cât a putut de mult pentru a-şi face loc către conducerea instituţiei. Şi ca să ajungă sus, pedelista a apelat la o strategie diabolică pe care şi celebrul nea Bachus ar fi invidios, în sensul că afla şi specula punctele vulnerabile ale directorilor care s-au perindat la şefia Protecţiei Consumatorului. Dar despre acest lucru vom vorbi însă cu altă ocazie, în articolul de faţă urmând să ne referim la lipsa de altruism a Magdei Tofan care a reprezentat, de fapt, punctul de plecare al debarcării ei din fruntea OPC. Bomboana pe colivă a constituit-o însă traficul de posturi de comisari pe care democrat liberala îl practica în instituţie, atitudine care a deranjat pe foarte multă lume. Este vorba de două posturi pe care, cu de la sine putere, Tofan le-a oferit unor pile de-ale sale după ce, în prealabil, le-a cerut mici atenţii. Primarul Ion Baicea de la Costeşti poate să confirme acest lucru, întrucât fina lui, Livia Sima, este una dintre „alesele” Magdalenei Tofan.

„Haiducie” cu firmele PDL

Un alt lucru care i se reproşează Magdalenei Tofan este acela că, la scurt timp de la numirea ei în funcţie, Protecţia consumatorilor Argeş a început să se facă remarcată printr-o serie de amenzi usturătoare date unor firme mari, instituţii bancare sau supermarketuri. Nimic rău în asta, numai că Magda Tofan a trecut în derizoriu activitatea de prevenire şi consiliere pentru firmele din judeţ, şi aşa sufocate de impozite şi taxe. N-o să vă vină să credeţi, dar acţiunile de control întreprinse de OPC Argeş sub conducerea Magdei Tofan au vizat inclusiv firme care aparţin democrat-liberalilor sau unor sponsori constanţi ai PDL. Culmea, societăţile comerciale controlate îşi desfăşurau activitatea în comunele sau oraşele conduse de primari pedelişti. Mai exact, Costeşti, Bradu, Oarja, Vedea, Cotmeana. De ce această strategie? Răspunsul este simplu şi se leagă de susţinerea pe care Magda Tofan a avut-o, o bună bucată de vreme, în CODA Argeş din partea primarilor care, mai de voie, mai de nevoie, au rugat-o frumos să-i scape de amendă pe patronii care au cotizat în ultimele campanii ale PDL.

După mine, potopul

Pentru Magda Tofan, schimbarea din funcţie a reprezentat un adevărat şoc pe care a încercat din răsputeri să-l contracareze. În primă fază, i-a expus lui Gabi Vasilescu, noul şef al OPC, toate dezavantajele ce derivă din ocuparea acestei funcţii. Adică salariu mic, duşmani mulţi şi stres cât cuprinde. Neavând însă succes, Magda Tofan a trecut la tactica otrăvirii fântânilor şi pârjolirea terenurilor. Concret, Magda a lăsat centrala termică nefuncţională, două birouri în care plouă şi un xerox defect. Cea mai mare măgărie a fostei directoare se leagă de faptul că a renunţat, din proprie iniţiativă, la un Logan primit gratis de la Uzina Dacia, crezând că îl va convinge pe Vasilescu să renunţe la funcţie. „Nici maşină nu ai la OPC, trebuie să vii cu cea personală”, l-a „sfătuit” Magda Tofan pe Gabi Vasilescu.
Alte amănunte incredibile despre activitatea de director a Magdalenei Tofan veţi putea afla în numărul viitor al Jurnalului de Argeş, în care vom vorbi inclusiv de legătura pe care fosta şefă a OPC o are cu arestarea lui Cristian Libertatu. (Neluţu DINU)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii