Web Analytics

Portretele-robot ale parlamentarilor ideali de Argeş

de | 27.12.2017 12:59 | Opinii

Argeșul are 13 parlamentari, se știe asta. În campania din 2016 le-am văzut pozele pe toate gardurile și zidurile. Și apoi imediat, ca într-o lege nescrisă a nepăsării parlamentare față de alegători, i-am văzut din ce în ce mai rar. În rarele ocazii când apar, la conferințe de presă ale partidelor din care fac parte, criticând adversarii și cam atât, sau la evenimente publice în care știu că au expunere media, parlamentarii noștri de Argeș scot câteva fraze, câteodată de lemn, și cam atât. Sau mai dau rar niște comunicate de presă în care critică oponenții politici.
A trecut mai bine de un an de când cei 13 parlamentari de Argeș au fost aleși și nu am văzut unul singur să aibă o inițiativă de unul singur în beneficiul Argeșului. Nu am auzit de un parlamentar să meargă la pas prin cartierele Piteștiului în „civil” (însă fără să își facă 1001 de selfie-uri după o asemenea vizită) și să stea de vorbă cu oamenii-alegători, să le noteze problemele, să facă ceva pentru ei. Nu am auzit de un parlamentar de Argeș să meargă prin comunele sărace ale județului, să își murdărească încălțările și să ia pulsul electoratului, să facă ceva pentru el. Cu fapta, nu cu vorba. Pentru că da, pentru mine, portretele-robot ale parlamentarilor ideali de Argeș, înseamnă în primul rând asta, comunicare directă cu alegătorii, aplecare și implicare la problemele lor, fără a se lăuda gratuit pe Facebook că au făcut poze cu 5-6 votanți. Pentru mine, portretele-robot ale parlamentarilor ideali de Argeș înseamnă implicare în comunitate. Tom Hunter Watts, primarul oraşului Aylesbury din sud-estul Angliei (75.000 de locuitori), oraş în care trăiesc foarte mulţi români, a devenit foarte cunoscut după ce în mediul online au apărut poze cu acesta strângând gunoiul la un eveniment ce a adunat mii de locuitori. Am stat de vorbă cu el acum câteva luni și îmi spunea că „Să strâng gunoiul la evenimente este o modalitate foarte bună de a vorbi cu oamenii. Dacă m-aş duce din loc în loc să vorbesc cu ei, oamenii nu s-ar simţi bine. Dar când te văd că faci ceva util, cum ar fi strângerea gunoiului, oamenii vor să vorbească şi îţi spun ce probleme au. Să strâng gunoiul este şi un bun exemplu pentru tineri şi copii”. Când o să aud și o să văd un parlamentar de Argeș vorbind astfel și acționând astfel?
Și vă mai spun ceva. Primarul de mai sus primește lunar o alocaţie de 300 de lire pe lună pentru cheltuieli. În rest, pentru a se putea întreține pe el și pe familie, are două joburi. Parlamentarii noștri de Argeș, ca și ceilalți parlamentari români, primesc mii de euro lunar – de la indemnizații până la plata benzinei și a cazării – ca să nu facă nimic pentru țară, ci doar ca să își voteze beneficii personale și pentru apropiații lor. Totul pentru ei și ai lor, nimic pentru comunitate.
Chiar așa, stimați alegători – și mă refer aici și la prea mulții alegători absenți – vă plac cei 13 parlamentari de Argeș pe care îi avem? Mie nu. Deloc. Nu mă reprezintă și nu mă vor reprezenta vreodată.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Domnule Denis, poate nu va plac parlamentarii votati de dumneavoastra, adica cei din PSD. Mie imi plac cei pe care i-am votat eu. Ce sa faca parlamentarii din opozitie pentru Arges ? Cei de la putere au puterea sa faca ceva pentru judet.

  2. Cred ca va referiti la parlamentarii aflati la putere sau cei care au mai fost la putere in ultimii ani, adica parlamentarii PSD si PNL. Restul ce putere au avut sau au sa schimbe ceva ? Va spun eu niciuna. Daca nu va mai reprezinta nici un parlamentar inseamna ca ati votat prost, si recunoasteti asta, adica ati votata PSD sau PNL ! Schimbati-va optiunea, votati altceva !