Web Analytics

Pompierul argeșean Vlad Oprescu, campion la Campionatul de Unifight

de | 19.04.2019 11:22 | Actualitate

 

Plutonierul major Vlad Oprescu de la ISU Argeș a câștigat medalia de aur la Campionatul de Unifight, faza finală organizată la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 16-18 aprilie a.c., în localitatea Buziaș, județul Timiș, și a reunit reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției, Poliției de Frontieră și Inspectoratelor pentru Situații de Urgență.

UniFight este o competiție marțială, un sistem sportiv care îmbină deopotrivă tehnici militare și stiluri de luptă tradiționale. În confruntarea din ring se pot folosi orice fel de tehnici: judo, kickboxing, box, karate, sambo sau lupte greco-romane.

Pompierul argeșean a intrat în concurs la categoria +100 de kg și, așa cum ne-a obișnuit, a urcat pe prima treaptă a podiumului. Salvatorul este încadrat la ISU Argeș din anul 2007, la Secția de Pompieri Costești, iar vocația pentru această meserie și-a descoperit-o în perioada stagiului militar efectuat într-o unitate militară de pompieri.

S-a remarcat în activitatea profesională prin numeroasele intervenții la care a participat, încadrând atât autospecialele cu apă și spumă, cât și ambulanțele SMURD, ca paramedic.

Pe lângă meseria de pompier, Oprescu reprezintă cu succes instituția argeșeană, atât pe plan național, cât și internațional, participând la competițiile de judo, unifight și atletism.

Printre rezultatele obținute de acesta, amintim: locul III la Campionatul European de Unifight 2016, locul I la Campionatul de Unifight al MAI 2016, 2017, 2018, locul I la Campionatul Național de Judo al MAI 2013 și locul III la Campionatul Național de Atletism pe IGSU, la aruncarea greutății 2018.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii