Web Analytics

Pompierii români din Grecia asigură protecția a trei localități din zona Attica

de | 22.08.2021 09:56 | Actualitate

Pompierii români care acţionează în Grecia au, duminică, misiunea de a asigura protecţia a trei localităţi din zona Attica, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), transmite Agerpres.

„Salvatorii vor acţiona pentru limitarea flăcărilor astfel încât propagarea incendiilor să nu pună în pericol comunităţile. Dispozitivul de intervenţie va fi format din opt maşini de stingere incendii de pădure, patru cisterne şi un vehicul utilitar 4×4 UTV. Totodată, şase salvatori din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum şi crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Conform aceleiaşi surse, un rol important are supravegherea şi monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenţie, cât şi pentru a urmări frontul flăcărilor.

CITESTE SI Pompierii argeșeni care au luptat în Grecia, avansați în grad pentru profesionalism

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii