Web Analytics

Polițistul care a lovit mortal o fetiță, în București, este din Curtea de Argeș

de | 17.01.2022 15:30 | Actualitate

Polițistul care a lovit două fete pe trecerea de pietoni de pe bulevardul Laminorului din București, una dintre ele pierzându-și viața, are 30 de ani și a lucrat în Anglia până în 2016. El și-a luat permisul de conducere în România în 2012 și l-a preschimbat în Anglia, în 2016, potrivit sursazilei.ro.

Citește și:Pitești. Peste 70 de persoane amendate la Târgul Săptămânal

Constantin Popescu este din Curtea de Argeș și a lucrat în Anglia până în 2016. În 2017, Constantin Popescu a fost angajat din sursă externă în structura Ministerului Afacerilor Interne, adică fără a avea studii de specialitate, doar pe baza diplomei de Bacalaureat şi a unui test de cunoştinţe privind legislaţia specifică domeniului. Agentul Popescu avea 21 de ani când a obținut permisul de conducere în România, în anul 2012. Când s-a mutat în Marea Britanie, și-a preschimbat acest act, informează sursa citată. Odată întors în România, în 2016, nu a mai fost necesară procedura de preschimbare, date fiind acordurile la nivelul Uniunii Europene.

Constantin Popescu a lovit, pe trecerea de pietoni, în timp ce se afla în mașina de poliție, două fete minore care încercau să traverseze strada, regulamentar. În urma accidentului, una dintre fetițe a decedat. Potrivit anchetatorilor, polițistul conducea mașina cu viteză foarte mare. Dosarul a fost preluat de Parchetul Sectorului 1, iar primele audieri au avut loc vineri, la sediul Parchetului. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii