Web Analytics

Polițiștii de frontieră au depistat 47 de migranți ilegali în ultimele 24 de ore

de | 19.02.2022 21:08 | Actualitate

În această dimineață, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, au desfășurat 11 percheziții domiciliare în mai multe locații de pe raza județului Botoșani, într-un dosar penal privind contrabanda cu produse accizabile. La acțiune participă și polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani și jandarmi din Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Citește și: Cartelul de la Mărăcineni e peste tot! Avocatul Sabie îl apără pe Stelică Crăciun, dar şi primăria condusă de cumnatul acestuia, de unde a încasat onorarii de 1,4 milioane lei

Efectivele MAI au intervenit, vineri, la 3.696 de evenimente, dintre care 1.925 de misiuni au fost circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.771 au fost intervenții în situații de urgență.

Menținerea ordinii și liniștii publice, siguranța rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență au fost principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne în ultimele 24 de ore.

Infracționalitate și siguranță rutieră

În urma activităților desfășurate de polițiștii din structurile de investigații criminale și dispozitivele de ordine publică au fost prinși în flagrant 103 autori de infracțiuni, care au săvârșit 111 fapte penale, și au depistat 9  persoane urmărite național sau internațional față de care s-au dispus măsurile legale.

La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 784 de posibile infracțiuni, peste 20% dintre acestea, din oficiu.

În același interval, efectivele de jandarmi aflate în executarea atribuțiilor de serviciu au prins în flagrant 12 autori de infracțiuni care au săvârșit 16 fapte penale.

Citește și: Colonelul Mihalcea: „Nu înţelegeţi că dosarele mari ale lui Stelică Crăciun sunt ţinute la dospit?”

În ultimele 24 de ore au continuat și acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 629 de permise de conducere și au retras 271 de certificate de înmatriculare.

În urma activităților de investigații au fost identificați 52 de autori în 41 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, în urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 75 de persoane.

Sancțiuni contravenționale aplicate

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat peste 9.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 2,9 milioane de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 435.067 de lei.

Citește și: Tragedie cu repetiţie la Spitalul Judeţean / Soţia ziaristului Cristi Marinescu: ”Între 11-18 ianuarie a stat la Judeţean, unde s-a infectat cu Covid de la un pacient din salon”

Angajații IGSU au efectuat 134 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 22 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 518 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 204.801 lei.

Intervenții în situații de urgență și persoane salvate

Pe parcursul intervențiilor desfășurate în ultimele 24 de ore, pompierii au salvat 4 persoane și au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.313 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane.

În zonele montane și pe traseele turistice au acționat 170 de jandarmi.

Citește și:Simulacru de concurs pentru un post de asistentă la Pediatrie / „Când am intrat în examen, comisia m-a confundat cu cealaltă concurentă. Mi-au zis: «Uitaţi-o pe noua noastră colegă!»”

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise două mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

Tranzitul frontierei de stat

Frontiera de stat a fost tranzitată de 109.963 de persoane și de 38.440 de mijloace de transport.

Vineri, polițiștii de frontieră au depistat 47 de migranți ilegali.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *