Web Analytics

Polițiștii au efectuat controale privind respectarea măsurilor antiCovid

de | 25.01.2021 09:22 | Actualitate, Politica si Administratie

În ultimele 24 de ore, peste 13.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanți ai altor instituții au continuat misiunile pe linia respectării măsurilor de protecție sanitară, acțiuni care au presupus verificarea a aproape 4.600 de operatori economici și peste 78.000 de persoane.

Citește și Prințul Nicolae al României și-a botezat fetița la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș

Astfel, angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, împreună cu autoritățile locale, au verificat  4.592 de operatori economici, 230 de operatori de transport persoane, aproximativ 9.200 de locații obiective de interes (inclusiv 3.611 de restaurante, terase sau fastfood-uri), precum și 78.653 de persoane.

Ca urmare a acestor verificări au fost aplicate 5.813 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.108.755 de lei.

Principalele abateri constatate au fost nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, situații în care au fost aplicate 4.967 de sancțiuni contravenționale,  în valoare totală de  745.880 de lei.

Citește și: De ziua unirii, primarul Iași-ului a fost atacat cu iaurt

Totodată, au fost aplicate 837 de sancțiuni, în valoare de 355.150 de lei pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private,  transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea/libera circulație a persoanelor.

De asemenea, au fost întocmite 4 dosare penale, în care sunt cercetate 4 persoane, pentru  zădărnicirea combaterii bolilor (conform art. 352 din Codul Penal).

La acțiunile de control au participat peste 6.100 de polițiști, aproximativ 4.700 de jandarmi, peste 1.700 de polițiști de frontieră și aproape 1.000 de cadre ISU. Efectivele MAI au beneficiat de sprijinul polițiștilor locali și al angajaților de la ANSVSA, ANPC, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

În ceea ce privește linia telefonică TEL VERDE au fost primite 20 de apeluri telefonice dintre care două s-au confirmat, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 12 județe.

Măsuri de acest fel, având ca scop protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Citește și: Ministrul Economiei promite zero taxe pe salariul minim, din 2022. ”Românii fac salariul aproape jumi-juma cu statul”

Mulțumim operatorilor economici din industria HORECA și angajaților acestora care respectă normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu Sars-CoV-2, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

Reamintim, totodată, că respectarea măsurilor luate de autorități pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19 precum și o conduită socială responsabilă sunt condiții esențiale pentru limitarea răspândirii acestui virus.

Le mulțumim tuturor celor care respectă măsurile dispuse de autorități, înțelegând că scopul acestora și al acțiunilor de control este limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Ion Cojocaru

Proiectul ,,Pădurea cu Povești Nemuritoare”, derulat de Fundația „Conservation Carpathia” și...

Ultimele articole